İran, ABD'nin suçlamasına cevap verdi

Dünya Haberleri

| AA

Kaynak: AA

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, Devrim Muhafızları Ordusu'na ait sürat tekneleri ile Basra Körfezi'nde bulunan ABD savaş gemilerinin karşı karşıya gelmesine ilişkin, "Basra Körfezi'nde istikrarsızlığın asıl faktörü, dünyanın diğer tarafından İran'ın sınırlarına gelen ve temelsiz iddialar ortaya atan Amerikalıların işgalci ve yasa dışı varlığıdır." dedi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Hatemi, Ordu Günü dolayısıyla başkent Tahran'da düzenlenen bir tören sırasında ABD Donanması'nın İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait sürat teknelerinin Basra Körfezi'nde ABD savaş gemilerini taciz etmesiyle ilgili suçlamalara ilişkin gazetecilerin sorularına cevap verdi.

ABD Donanması'na bağlı Beşinci Filo'dan önceki gün yapılan açıklamada, Devrim Muhafızları Ordusu'na ait 11 sürat teknesinin Basra Körfezi'ndeki 6 ABD gemisine tehlikeli bir şekilde yaklaşarak taciz ettiği ifade edilmişti.

Açıklamada, sürat teknelerinin yapılan uyarılara bir saat sonra yanıt verip bölgeden ayrıldığı ve herhangi bir çatışma yaşanmadığı bildirilmişti.




Etiketler : İran bot sürat ABD savaş gemileri taciz Basra Körfezi tansiyon güvenlik politika dış haberler haber