İşgalci İsrail basınından 'soykırım' itirafı: Her Hamas'lı için iki sivil katlettiler

Dünya Haberleri

| AA

Kaynak: AA

İsrail basınından Times of Israel, işgalci İsrail ordusunun Gazze'de her Hamas mensubu için iki sivil öldürüldüğünü yazdı.

İsrail basını, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarda ordunun 7 Ekim'den bu yana 5 bin Hamas mensubunu öldürmek için 10 bin Filistinli sivili katlettiğini aktardı.

Times of Israel'in haberine göre, işgalci İsrail ordusundan ismi açıklanmayan üst düzey bir yetkili, şu ana kadar "Hamas ve diğer gruplara bağlı 5 bin Filistinli savaşçının öldürüldüğü" yönündeki bilgiler hakkında, "bu rakamın aşağı yukarı doğru olduğunu değerlendirdiklerini" belirtti.

İsrailli yetkili, bunun, öldürülen her Hamas mensubu için iki Filistinli sivilin katledildiği anlamına gelmesinin sorulması üzerine, "bire iki oranının kötü olmadığını söylemedikleri" değerlendirmesinde bulundu.

Hamas'ı sivilleri "kalkan" olarak kullanmakla suçlayan İsrailli yetkili, "sivil can kayıplarını önlemek için yüksek teknoloji bir yapay zeka sistemi kullandıklarını" savundu.

Gazze'deki hükümete göre, işgalci İsrail'in bölgeye 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda, 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bin 899 Filistinli öldürüldü.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki işgaline karşı direnen Hamas, çatışmalarında silahlı kaç mensubunun öldürüldüğü bilgisini paylaşmıyor.

Tel Aviv merkezli "+972" isimli internet sitesinin Local Call işbirliğiyle yaptığı araştırmada, İsrail ordusunun yapay zekayla otomatik üretilen hedeflerle daha fazla noktayı bombaladığına, bu nedenle Gazzeli sivilleri "kasıtlı öldürdüğüne" işaret edilmişti.

HAMAS İLE İŞGALCİ İSRAİL ARASINDA ÇATIŞMALARA VERİLEN "İNSANİ ARA" 1 ARALIK'TA BİTTİ

İşgalci İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı.

İşgalci İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

İşgalci İsrail ordusu, 1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.




Etiketler : İSRAİL BASINI GAZZE FİLİSTİN SOYKIRIM İTİRAF