İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 651 kişi artarak 5476'ya yükseldi

Dünya Haberleri

İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 651 kişi artarak 5476'ya yükseldi.

Koronavirüs dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Çin'de başlayan ve tüm Avrupa'ya yayılan virüsün en çok etkilediği ülkelerden birisi İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 1 günde 651 kişi artarak 5476'ya yükseldi.

KAYIPLARDA LOMBARDİYA BÖLGESİ BAŞI ÇEKİYOR

İtalya'da en çok Kovid-19 kaynaklı ölümün ve vakaların görüldüğü Lombardiya Bölgesel Yönetiminin sağlık işlerinden sorumlu üyesi Giulio Gallera, sadece bölgelerinde bugün 546 kişinin, toplamda da 3 bin 95 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ülkede 5 bin 869 vakayla ilk sırada yer alan Lombardiya'nın vilayeti Bergamo'daki cenazeleri taşımak için askeri kamyonların yine sabah kente giriş yaptığı basına yansıdı.

Bu arada, Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori ve Bergamo yakınlarındaki diğer vilayetlerin belediye başkanlarının, Lombardiya Bölgesel Yönetim Başkanı Attilio Fontana'ya mektup yazarak, üretime devam eden fabrikalar da olmak üzere, virüsün yayılmasının önüne geçmek için her şeyin durdurulmasını talep ettiği belirtildi.

KUZEY BÖLGELERİ İÇİN DOKTOR SEFERBERLİĞİ

Başbakan Giuseppe Conte, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Dün Kovid-19'la mücadelede ön cephede yer alacak 300 doktor için çağrıda bulunmuştuk. Şu ana kadar 3 bin 500'ü aşkın doktor bu çağrıya olumlu yanıt verdi. Bu sayı her geçen saat artıyor. Güçlü bir dayanışmanın işareti ve bir kez daha ulusa hizmet etmenin olağanüstü cesaretine tanıklık ediyoruz. İtalyanların gurur duyabileceği başka bir cömert yanıt. Hepinize teşekkürler beyaz önlüklü kahramanlar." ifadelerini kullandı.

İTALYA BAŞBAKANI: EN ZOR KRİZ

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin "İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en zor krizle karşı karşıyayız" dediği İtalya, büyük savaştan beri son 1 ayda en çok insanını yitirdiği tarihi süreçten geçiyor.

İTALYA'DA 18 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

İtalyan Adnkronos ajansının haberine göre, ülkede ilk Kovid-19 vakalarının görüldüğü Lodi’de Doktor Andrea Carli’nin 19 Mart’ta koronavirüs nedeniyle öldüğünün kesinleşti. Carli ile beraber İtalya’nın koronavirüsle mücadelesinde yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısı da 18'e yükseldi. 

RUSYA VE KÜBA'DAN TIBBİ YARDIM

Koronavirüs Acil Durum Komiseri Domenico Arcuri de katıldığı bir televizyon programında, Kovid-19'a karşı savaşta olduklarını dile getirerek, "Fransa bize 1 milyon maske hibe etti. Almanya onlarca solunum cihazı gönderdi. Başbakan Giuseppe Conte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den birkaç uçak yardım istedi ve bunu sağladı. Rusya’dan 180 doktor ve hemşirenin yanı sıra maske ve solunum cihazı gelecek." bilgisini paylaştı.

Küba da İtalya’nın virüsten en çok etkilenen bölgesi Lombardiya’nın merkezi Milano'ya 52 kişilik doktor ve hemşire heyeti gönderdi. Küba ve İtalya bayraklarıyla havaalanından çıkan Kübalı sağlıkçıların alkışlarla karşılandığı görüldü. 

AA




Etiketler :