Fransa Genelkurmay Başkanı: Suriye rejimini tek başımıza vurabiliriz

Dünya Haberleri

Fransa Genelkurmay Başkanı General Francois Lecointre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un belirlediği “kırmızı çizgi”nin geçilmesi halinde ülkesinin Suriye’yi “tek başına” vurabileceğini duyurdu.

Europe 1 Radyosu’na açıklamada bulunan Lecointre, “Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi eğer tek başımıza vurmak için gerekli koşullar hazır olmasaydı Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bir kırmızı çizgi belirlemez ya da buna benzer bir açıklamada bulunmazdı” dedi. Lecointre sözlerine “Planımızın detaylarını Cumhurbaşkanı’na bırakıyoruz” diye devam etti.

Macron, 2017’nin mayıs ayında, Suriye’de “kimyasal silah kullanımına Fransa tarafından karşılık verileceğini” söylemişti.

Macron bu ayın başlarında da Paris ve Washington yönetimlerinin Suriye’de kimyasal silah kullanımının netleşmesi durumunda bunu cezasız bırakmayacağını ve sert bir tepkiyle karşılık vereceğini” yinelemişti.

Macron, Esed rejim güçlerinin Doğu Guta’ya yönelik klor gazı kullanması iddiasına karşılık, “Henüz Fransa ve ABD tarafından bu durumu kanıtlayan kesin bir delile ulaşılmadığını” söyledi.

General Lecointre, “Paris’in Suriye’ye operasyon düzenlemek için bir karar vermesi gerekirse bu Amerikalılarla koordineli bir şekilde gerçekleşecektir. Fakat hiç şüphesiz Fransa’nın bunu tek başına yapabilme yeteneği de var” açıklamasında bulundu.

Fransa Genelkurmay Başkanı “Fransa için stratejik bir müttefik olan Amerika ile gerçek bir dayanışma söz konusu. Suriye’deki duruma ve söz konusu kırmızı çizgilere dair aynı vizyonu taşıyoruz” ifadesini kullandı.

( Şarku'l Avsat Türkçe)




Etiketler :