Rusya, Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru'na 3 milyar avro kredi sağladı

Dünya Haberleri

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami, Hindistan'ı Rusya'ya bağlayacak Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru'nun (KGUK) geliştirilmesi için Rusya'nın 3 milyar avro kredi sağladığını duyurdu.

İran basınına konuşan İslami, Rusya'da düzenlenen Ulaştırma Haftası etkinlikleri kapsamında İran, Rusya, Hindistan ve Azerbaycanlı yetkililer arasında KGUK projesinin ele alınacağını belirtti.

Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru

Bu kapsamda üçlü toplantılar yapılacağını aktaran İslami, "Çabahar Limanı'ndan başlayarak Hindistan'ı İran ve Azerbaycan üzerinden Rusya'ya bağlayacak Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru; İran, Hindistan ve Rusya arasında çok önemli bir mekanizmadır." dedi.

KGUK projesinin geliştirilmesi amacıyla Rusya'nın 3 milyar avro kredi sağladığını kaydeden İslami, Reşt-Astara Demiryolu Projesi ve İran'daki önemli demiryolu projelerine Rus yatırımlarını çekmek için de görüşmeler yürüttüklerini ifade etti.

- Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru

Rusya, İran ve Hindistan'ın 2000 yılında üzerinde anlaştığı, daha sonra Belarus, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Ermenistan ve Azerbaycan'ın da belli aşamalarına katıldığı Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru projesi; kara, deniz ve tren yolu güzergahlarından oluşan 7 bin 200 kilometrelik bir ağa sahip bulunuyor.

Hindistan'ı, İran ve Azerbaycan üzerinden Rusya'ya bağlayacak projeyle Rusya, İran, Orta Asya ve Hindistan arasındaki ticari iş birliğinin artırılması hedefleniyor.

(AA)




Etiketler :