Rusya'dan ABD'nin 'Terör ordusu' provokasyonuna çok sert tepki: Hukuka aykırı

Dünya Haberleri

ABD'nin terör ordusu provokasyonuna Rusya'dan sert tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yaptığı açıklamada "Uluslararası hukuka aykırı bu oluşum, Suriye'nin bölünmesine yol açar" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin, Suriye'nin İdlib kentinde yer alan gerilimi azaltma bölgesi çevresinde gözlem noktaları oluşturmayı bir an önce tamamlamasını umduklarını kaydetti.

"Suriye'de ilerleme gördük" diyen Lavrov, şu andaysa Türkiye ve İran'la birlikte Suriyeli tarafları bir araya getirecek ulusal bir kongre için hazırlandıklarını anımsattı. Lavrov ayrıca, bu ulusal diyalog sürecinin Cenevre'deki barış sürecine de yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

ABD'YE "YPG ORDUSU" TEPKİSİ

Lavrov, ABD'nin Suriye'de rejimi değişitirmek isteyen gruplara yardım ettiğini söyledi. Rus bakan, ABD destekli grupların kontrol ettiği bölgenin Suriye'nin bölünmesine neden olabileceğini belirtti.

ABD'DEN SKANDAL TERÖR PROVOKASYONU

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, terör örgütü PKK öncülüğündeki 30 bin kişilik birliğin Türkiye ve Irak sınırlarıyla Fırat Nehri kıyısına konuşlandırılacağını dün açıklamıştı.

Bunun üzerine Washington'a tepki gösteren bir açıklama yayımlayan Dışişleri Bakanlığı, "ABD'nin taahhütleriyle ve beyanatlarıyla çelişen şekilde PYD/YPG'yle iş birliğinin sürdürülmesi suretiyle ulusal güvenliğimizi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehlikeye atan bu tür girişimler asla kabul edilemez. Bu hatalı yaklaşımda ısrar edilmesini kınıyor ve Türkiye'nin ülkesine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedir olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

DOSTLUĞA MÜTTEFİKLİĞE SIĞMAZ

Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ : ABD'nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele gerekçesiyle PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG'ye bugüne kadar verdiği destekler ile bundan sonra atacağını ilan ettiği adımlar, dostluğa da,müttefikliğe de, model ortaklığa da, stratejik ortaklığa da sığmaz. dedi




Etiketler :