Şehit annesine İsrail zulmü

Dünya Haberleri

İşgal güçleri, bir oğlu katledilen 5'i İsrail hapisanelerinde tutsak olan annenin evini patlayıcılarla yıktı. Evi korumaya çalışan 150 Filistinli bir statta alıkonuldu. 

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail zulmü sınır tanımıyor. Emari Mülteci Kampı'nda, oğullarından biri 1994 yılında şehit edilen 5'i ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış Filistinli anne Latife Ebu Hamid'in evi İsrail askerleri tarafından patlayıcılarla yıkıldı. 

DİNAMİTLE YIKILDI 

Yıkıma engel olmak amacıyla evin çevresinde çadırlar kurarak nöbet tutan Emari Filistin Mülteci kampı sakinleriyle buldozerler eşliğinde yıkıma gelen İsrail askerleri arasında arbede yaşandı. İsrail askerleri aktivistleri dağıtmak için gerçek ve plastik mermiyle gaz bombası kullandı. Saldırıda 14 Filistinli yaralandı, onlarcası gözaltına alındı. Askerler ardından 4 katlı evi dinamitle patlatarak yıktı. İşgal güçleri, evi korumaya çalışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 150 Filistinli’yi Ramallah yakınındaki El-Bire kentinde bir statta alıkoydu. Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, statta tutulanlar arasında bulunan hamile bir kadın ve soğuktan etkilenen 2 çocuğun hastaneye sevk edildiği kaydedildi. 

YENİDEN YAPACAĞIZ 

Evinin yıkılmasının ardından açıklama yapan Latife Ebu Hamid, “İrademizi kıramayacaklar, binayı yeniden yapacağız” dedi. İsrail Yüksek Mahkemesi, Emari Kampı'na baskın düzenleyen İsrail askerlerinden birini öldürmekle suçladığı İslam Ebu Hamid'in evinin yıkılmasına karar vermişti. 




Etiketler :