Suriye'de YPG'yi besleyen ABD üssü bombalandı

Dünya Haberleri

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke'de (Hasiçi), ABD askerlerinin bulunduğu bir askeri üssün roket ateşi altına alındığı bildirildi.

Al-Watan gazetesinde yer alan habere göre, Haseke merkezinin güneyinde yer alan Eş- Şeddadi kasabasında, ABD askerlerinin bulunduğu bir üs bilinmeyen bir grup tarafından bombalandı.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, Haseke ve ve Deyrizor vilayetlerindeki ABD askerleri, yine bilinmeyen gruplar tarafından saldırıya uğradı. Bu saldırılar sonucunda 2 ABD askerinin öldüğü açıklanmıştı.

ABD, bölgedeki terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG ve bu terör ittifakını kamufle etmek için paravan olarak kullanılan 'Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) destek vermeye devam ediyor.

Star.com.tr'nin haberine göre, Geçtiğimiz günlerde, Deyrizor'da SDG işgalindeki bir üs daha Arap aşiretlerinden birkaç yüz kişi, tarafından saldırıya uğradı. Üs ele geçirilirken, PKK/PYD'liler esir alındı.

Saldırının, terör örgütünün bölgede tanınan dini kişilikler ve aşiretlerin tanınan isimlerini öldürmesine tepki olduğu belirtilmişti.

Terör örgütüyle Haseke ve Deyrizor'un bazı noktalarını kontrol eden ABD askerleri, bu bölgelerdeki petrol ve gaz sahalarının çevresine konuşlanmış durumda.




Etiketler : Suriye YPG ABD ABD askeri üssü YPG'ye destek saldırı bombalı saldırı ABD üssü Deyrizor petrol SDG Esed rejimi ABD askerleri