Zelenski'den skandal 'İsrail işgali' açıklaması: Kuralsız saldırıyı onayladı

Dünya Haberleri

| AA

Kaynak: AA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, işgalci İsrail'in Gazze'de kural tanımaksızın sürdürdüğü katliamları göz ardı ederek, "Teröristlerin olduğu yerde kural yoktur." sözleri ile skandal açıklamalarda bulundu.

Volodimir Zelenski, işgalci İsrail'in Gazze'de her geçen gün artan saldırılarına ilişkin "Kanun ve kurallardan bahsedecek olursak, teröristlerin olduğu yerde kural yoktur." ifadelerini kullandı.

Zelenski, NBC News televizyon kanalının "Meet the Press" programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin soruya, söz konusu durumun "yeni bir şey olmadığını" ifade eden Zelenski, "Bu İsrail ve Filistin arasında yanan bir ateş ve bazı insanlar hala bu ateşe kibrit atmaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Zelenski, "Eminim ki Hamas'ın desteklenmesinin arkasında Rusya ve İran da var." iddiasında bulunarak, "suçlanması gerekenlerin" Rusya ve İran olduğunu savundu.

Hamas'a destek olan ülkeler arasında Kuzey Kore'nin de olduğunu öne süren Zelenski, "Gazze'de kaç tane Kuzey Kore mühimmatı bulunduğunu gördünüz. Bu bir gerçek, mutlak bir gerçek." dedi.

Gazze için "kuralsız" saldırı imasında bulunan Zelenski, "Kanun ve kurallardan bahsedecek olursak, teröristlerin olduğu yerde kural yoktur." ifadelerini kullandı.




Etiketler : Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski İsrail Gazzede katliamlar Teröristler kural yok