AÖF final sonuçları mobilde açıklandı! AÖF sonuçları 2019 sorgulama ekranı!

Eğitim Haberleri

AÖF final sonuçları açıklandı mı? AÖF sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır? sorularının yanıtlarını eğitim hayatını Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi üzerinden devam ettiren adayların tümü merak ediyor. AÖF 2019 sınav sonuçları için heyecan dorukta. Geçtiğimiz günlerde soru ve cevapları erişime açılması adayları heyecanlandırdı. AÖF final sınav sonuçlarının bugünlerde açıklanması bekleniyor. AÖF üç ders sınavı için tarih belli oldu. Üç ders sınavı, 27 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 14:00’da, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa’da gerçekleştirilecek. AÖF sınav sonuçları hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi final sınavları 25-26 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Eğitim hayatını Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi üzerinden devam ettiren adaylar AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? AÖF final sonuçları 2019 ne zaman belli olacak? sorularının yanıtlarını araştırmaya başladılar. AÖF sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Anadolu Üniversitesi 3 ders sınavı için tarihleri açıkladı. AÖF 3 ders sınavı, 27 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 14:00’da, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa’da yapılacak. AÖF sınav sonuçları sorgulama ekranına haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. AÖF sınavları hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik... 

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? 
AÖF sınav sonuçları modilde açıklandı. Anadolu Üniversite twitter hesabında sınav sonuçlarına ilişkin son dakika açıklaması geldi.

Sınav sonuçlarınız Anadolu Mobil'de açıklandı!
Güncel mobil uygulamalarımız;
IOS için: http://ana.do/ios 
Android için: http://ana.do/and 
Not: Sonuçlar otomasyon sistemine yüklendiğinde ayrıca sayfamızdan duyurulacaktır.

AÖF 3 DERS SINAVI NEDİR?

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ 

AÖF'TE AKADEMİK DURUM NEDİR?
Açıköğretim Sisteminde öğrencinin son Genel Not Ortalamasına göre Akademik Durumu belirleniyor.  Akademik Durumlar şu şekildedir:

Başarılı
Uyarı
Mezun

Akademik durumunun
Başarılı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olduğunu,
Uyarı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasını sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapıldığını,
Mezun olarak görünmesi de öğrencinin diploma için gerekli olan koşulları başarıyla yerine getirerek mezun olduğunu belirtir.

AÖF SINAVINDA HANGİ NOTLAR GEÇİYOR?
84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

AÖF’DE BÜTÜNLEME VAR MI?
AÖF’ün bütünleme sınavını neden yapmadığına dair açıklama yapan Anadolu Üniversitesi, konuyu şu ifadelerle açıkladı; Sınavlarda başarının değerlendirilmesinde Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları kullanılmaktadır. Bu sistemde güz ve bahar dönemleri birbiri ile ilişkilidir. Güz döneminde bir öğrencinin başarısız olduğu bir dersi bahar döneminde genel not ortalamasını yükselterek kurtarma şansı vardır. Bütünleme sınavı uygulandığında dönemler arası bağlantı kopacağından ve sistemdeki “Uyarı” ve “Tekrar” durumları uygulanamayacağından öğrenci başarısı olumsuz etkilenecektir. Ders geçme ve değerlendirme sistemimiz incelendiğinde bu durum açıkça görülecektir. Tüm bu açıklamalar sonucunda bütünleme sınavı uygulanması durumunda öğrencilerimizin dezavantajlı duruma geleceği değerlendirilmektedir.




Etiketler :