Kartal AİHL şampiyonları bekliyor

Eğitim Haberleri

Türkiye’nin ilk Anadolu imam hatip lisesi olan Kartal AİHL, LGS'de dereceye giren öğrencilere kaliteli bir eğitim vaad ediyor.

Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonrası Türkiye’de tercih edilen okullar arasında en başta yer alan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeni öğrencilerini bekliyor. Uluslararası programlarla, fen ve sosyal bilimler programları uygulayarak ‘proje okul’ olma özelliğini taşıyan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu yıl da sınavda başarılı olan 180 öğrenciyi bünyesine kabul edecek. 

ÜNİVERSİTE SEVİYESİNDE   

Kartal AİHL, 2017-2018 öğretim yılında uygulamaya başladığı fen ve sosyal bilimler programlarıyla öğrencilerini, donanımı yüksek bir birey olarak yetiştirmeyi ve yükseköğrenime hazırlanmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Üniversite kampüslerini aratmayan olanaklara sahip olduklarını söyleyen Kartal AİHL Müdürü Mithat Tekçam “Okulumuz, 1985'te Türkiye'nin ilk Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kuruldu. 90'lı yılların ortalarında üniversite sınavlarında çıkardığı birincilerle hem kendi adından hem de imam hatip liselerinin adından sıkça söz ettirdi” dedi. 

'PROJE OKULU' 

Lisenin “proje okul” olma özelliği taşıdığına dikkati çeken Tekçam “Okulun, proje okulu olarak hazırlık sınıfı bulunan, uluslararası program uygulayan ve din öğretimi genel müdürlüğümüzün fen ve sosyal bilimler programlarını uygulayan okullar arasında. Okulumuz eğitim öğretim kadrosunu kendi belirleyip teklif edebiliyor ve bakanlığımızın atadığı seçkin bir eğitim kadrosuyla da eğitim öğretim hizmeti veriyor” ifadelerini kullandı. 

180 ÖĞRENCİ KONTENJANI 

Bu sene okulun 180 öğrenci kontenjanı olduğunu belirten okul müdürü Tekçam “Geçen sene okulumuza yerleşen öğrenciler ilk yüzde birlik dilim içerisindendi. Okulumuzu tercih eden bu öğrencilerimiz, 36 farklı şehirden, İstanbul'dan ise 17 farklı ilçedendi. Bu sene yine benzeri bir dağılımı bekliyoruz. Okulumuz yatılı ağırlıklı bir okul olup öğrencilerimizin yüzde 80'i yatılı okuyor. Erkek öğrenciler için devlet yurtlarımız, kız öğrenciler için de vakıf yurtlarımız var. Öğrencilerimiz şehir içinden ve dışından okulumuzu tercih ederek gelebiliyorlar. Biz de 180 başarılı öğrenciyi okulumuza davet ediyor ve bekliyoruz” dedi. 

NİTELİKLİ EĞİTİM VURGUSU

Okulun akademik, sosyal ve kültürel açıdan öncü bir nesil yetiştirdiğini ifade eden Kartal AİHL Müdürü Mithat Tekçam, “İngilizce yoğunluklu hazırlık sınıfında öğrencilerimiz 20 saat İngilizce, 7 saat Arapçayla eğitimlerine başlıyor. Yabancı öğretmen ve yurtdışı olanaklarıyla burada konuşma ağırlıklı olarak güzel bir dil eğitimi alabiliyorlar. Okulumuz, nitelikli bir şekilde dil ve din eğitimi, akademik anlamda da hem bir üst eğitim kurumu olan üniversiteye hazırlık için zengin bir imkân sunuyor” diye konuştu. 




Etiketler :