Bakan Pekcan: Firmaların e-ticaret üyeliklerini ve sanal fuarlara katılımını destek kapsamına alıyoruz

Ekonomi Haberleri

Ticaret Bakanı Pekcan, "Firmaların e-ticaret sitelerine üyeliklerini, sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarlara katılımını destek kapsamına alıyoruz." dedi.

Bakan Pekcan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüs pandemisi ile iş yapma pratiklerinin radikal bir şekilde değiştiği ve dijitalleşmenin önem kazandığı bu dönemde ihracata yönelik dijital faaliyetleri teşvik edecek yeni bir destek mekanizması geliştirdiklerini belirtti. Bakan Pekcan, şunları kaydetti:

"Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile firmalarımızın e-ticaret sitelerine üyeliklerini, sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarlara katılımını, sanal fuar düzenlenmesini destek kapsamına alıyoruz. Bu çerçevede firmalarımızı e-ihracata özendirmek amacıyla e-ticaret sitelerine üyelik giderlerini 2020 yılı için yüzde 80, takip eden yıllarda yüzde 60 oranında destekleyeceğiz. Sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarlara katılım için iş dünyamızı temsil eden çatı örgütlerin yapacakları masraflar ve sanal fuar organizasyonları giderleri de yüzde 50 oranında desteklenecek."

Bakan Pekcan, bakanlıkça firmaların yeni ticaret dinamiklerine uyumlu olarak, dijitalleşme süreçlerinden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamaya ve yurt dışı pazarlara giriş faaliyetlerine destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.




Etiketler : ruhsar pekcan bakan pekcan ricaret ticaret bakanı ticaret bakanlığı ekonomi haber e-ticaret siteleri e-ticaret üyelikleri sanal fuar resmi gazete Cumhurbaşkanı kararı e-ihracat