Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 17'de sabit tuttu. Bir önceki PPK toplantısında faizler yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltilmişti. Ekonomistler, Merkez Bankası toplantısından faiz artışı kararı çıkmasını beklemiyordu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) sabit tutulmasına karar verdi. Bir önceki toplantıda politika faizi 200 baz puan artırılarak yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltilmişti.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından "Gerekmesi durumunda ilave parasal sıkılaşma yapılacaktır." açıklamasında bulunuldu.

MÜSİAD, YÜKSEK FAİZİN YATIRIMLARDAKİ NEGATİF ETKİSİNE DEĞİNMİŞTİ

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Merkez Bankasının faiz kararı öncesinde yaptığı yazılı açıklamada, yüksek faiz oranlarının yatırımlar üzerindeki olası negatif etkilerine değinmişti:

"Fiyat istikrarı üzerine odaklanan bir para politikası, bizleri umutlandırmaktadır."

ARTIŞ YAPILMASI OLASILIĞI "SÜRPRİZ" OLARAK GÖRÜLÜYORDU

Ekonomistler, Merkez Bankası PPK toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının sabit bırakılacağını, olası bir faiz artışının sürpriz olarak karşılanacağını tahmin etmişti.