Altun'dan İsrail'e kınama

Gündem Haberleri

| AA

Kaynak: AA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İsrail'in son saldırısı, Gazze'ye insani yardım ulaştıran uluslararası yardım görevlilerini hedef aldı. Türkiye olarak World Central Kitchen yardım çalışanlarının ailelerine en derin taziyelerimizi iletiyor ve bu vahşi saldırıyı kınıyoruz" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Uluslararası toplum masum Filistinlileri korumada başarısız olurken İsrail soykırım eylemlerini ve uluslararası hukuk ihlallerini sürdürüyor.

İsrail'in son saldırısı, Gazze'ye insani yardım ulaştıran uluslararası yardım görevlilerini hedef aldı. Türkiye olarak World Central Kitchen yardım çalışanlarının ailelerine en derin taziyelerimizi iletiyor ve bu vahşi saldırıyı kınıyoruz.

İsrail, uluslararası toplumun hafızasında derin iz bırakan insan hakları ihlallerine son vermeli, işlediği savaş suçlarından sorumlu tutulmalıdır. Gıdanın silah olarak kullanıldığı Gazze'de insani yardımın ulaştırılması, baş gösteren kıtlığın önlenmesi için hayati öneme sahiptir.

İsrail'in Gazze'deki vahşeti karşısında insan vicdanının gücünü yansıtan insani yardım çalışanlarının çabalarını her zaman hatırlayacağız."




Etiketler : fahrettin altun israil kınama world central kitchen