Antalya'da teleferik faciası: Kabinde kalan son kişi de kurtarıldı

Gündem Haberleri

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde teleferik kabini düştü. 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle 24 kabinde mahsur kalan vatandaşların tamamı 23 saat süren operasyonun ardından kurtarıldı. AFAD Başkanı Okay Memiş, mahsur kalan 174 kişinin kurtarıldığını, kazanın ise teleferik direğinin kırılması sonucunda meydana geldiğini bildirdi. Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da teleferik kazasına ilişkin aralarında firma sorumlularının da bulunduğu 13 kişi için gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan teleferikte, direklerden birinin dün saat 17.28'de devrilerek bir kabine çarpması sonucu 1 kişinin öldüğü, 2'si çocuk 7 kişinin yaralandığı kazada, 24 kabindeki 184 kişi havada mahsur kaldı.

AFAD başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşların arama kurtarma ekiplerince dün başlayan kurtarma çalışmaları, gece boyunca gece görüş kabiliyetine sahip helikopterlerle devam etti. 7 helikopter, 87 araç ve yaklaşık 500 personelin 22,5 saat boyunca süren yoğun çalışmaları sonucunda kabinlerde mahsur kalanların tamamı kurtarıldı.

AFAD ekipleri tüm kabinleri tek tek dron ile kontrol ettikten sonra kurtarma çalışmalarını sonlandıracak.

Helikopterlerle tahliye edilenler Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına getirilerek sağlık ekiplerince ilk kontrolleri yapıldı, ihtiyaç halinde ise hastaneye sevk edildi.

AFAD BAŞKANI MEMİŞ: TELEFERİK DİREĞİNİN TEPESİNDEKİ BİR KIRIK NETİCESİNDE BU KAZA MEYDANA GELDİ

Antalya Valisi Hulusi Şahin ve AFAD Başkanı Okay Memiş, meydana gelen kazaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

AFAD Başkanı Okay Memiş, başarıyla gerçekleştirilen operasyon hakkında, "Çok riskli ama dengeli ve özenli şekilde müdahale yapılarak havada asılı kalan 174 vatandaşımızın tamamı kurtarılmıştır. Teleferik direğinin tepesindeki bir kırık neticesinde bu kazanın meydana geldiğini ifade etmek isterim." dedi.

VALİ ŞAHİN: 174 KAZAZEDEYİ BURUNLARI DAHİ KANAMADAN TAHLİYE ETTİK

Antalya Valisi Hulusi Şahin, "174 kazazedeyi burunları dahi kanamadan başarılı yer ve hava operasyonuyla tahliye ettik. Dünyada dahi bu kadar süratte başarıyla böyle operasyonu yapabilecek bir organizasyon bulunmuyor" açıklamasında bulundu.

BAKAN TUNÇ: 13 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasında ilgili işletmenin eylem ve tahliye planının mevcut olmadığını duyurdu. Tunç, hattı işleten firma ile bakım ve onarımdan sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet savcısının koordinasyonunda 5 kişilik bilirkişi heyeti oluşturulduğunu hatırlatarak, "Heyet, kabinlerde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları devam ederken detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapmıştır. Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verdi.

Paylaşımında ilgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığının tespit edildiğini belirten Tunç, "Bahsi geçen teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir" bilgisini paylaştı.




Etiketler : teleferik kaza konyaaltı kurtarma operasyonu kurtarma operasyonu teleferik kazası kurtarma ekipleri