Türkiye noktayı koydu: Ermenistan sivillere saldırıyor, bu savaş suçudur!

Gündem Haberleri

Dışişleri Bakanı Mavlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi. NATO'nun Türkiye'ye vermesi gereken desteği gözden geçirdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Ermenistan, sivillere saldırıyor. Bu savaş suçudur " dedi.

Dışişleri Bakanı Mavlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, "Ermenistan, sivillere saldırıyor. Bu savaş suçudur " dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Özellikle İdlib'de NATO'dan Türkiye'nin desteği oldu ama müttefiklerin ciddi anlamda engellemesi oldu. Mütteğifimiz Polonya'nın desteği oldu, çok teşekkür ediyoruz.

Afganistan'dan apar topar çekilmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Müttefikler arasında samimi bir istişareden sonra karar vermemiz gerektiğini düşünüyoruz.

Irak ciddi sorunlarla karşı karşıya. NATO'nun oradaki misyonuna da destek veriyoruz, ama maalesef hayata geçemedi Irak'ın karşı karşıya olduğu sorunlardan dolayı...

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK VERMESİNLER"

Libya'da kalıcı ateşkes için sarfettiğimiz çabalar hakkında bilgi verdik. Destek veremiyorlarsa müttefikler, terör örgütlerine destek vermesinler. Terör listemizdeki örgütlerle angajmana girmeleri kabul edilemez.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN S-400 AÇIKLAMASI

Savunma sanayi ihtiyaçlarını kendi içimizde halletmemiz gerekiyor. Patriot alamadığımız için müttefiklerimizden S-400 almak durumunda kaldık. Bu sadece hava savunma sistemiyle alakalı değil, müttefiklerin bu konularda zorluk çıkarmaması gerekiyor. NATO'nun 2030 yılına katkı sağlamaya destek vereceğiz.

"ERMENİSTAN'IN YAPTIĞI SAVAŞ SUÇUDUR"

Ermenistan doğrudan sivilleri hedef alıyor. Bu savaş suçu. Minsk Üçlüsü’nden Fransa, açıkça Ermenistan'a destek veriyor. Bu sorunu çözmek için kurulmuş Minsk Üçlüsü objektif olmalı. Biz Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, Gürcistan'ın toprak bütünlüğü konu olunca bu ülkelere destek veriyoruz. Neden Ermenistan Azerbaycan konusu gündeme gelince Ermenistan'a Azerbaycan topraklarından çekil demiyoruz? 30 yıldır Azerbaycan toprakları işgal altında. Ermenistan 30 yıldır işgalin tadını çıkarıyor. Cesareti nereden buluyorsa Ermenistan Azerbaycan'a saldırıyor. Azerbaycan kendi topraklarında mücadele veriyor. Bizim tutumumuz açık ve net. Başta NATO olmak üzere herkesin, Ermenistan'a Azerbaycan topraklarından çekilmesi çağrısında bulunması gerekiyor. Azerbaycan'ın şu anda Türkiye'den herhangi bir destek talebi yok. Ama olursa da çekinmeden destek vereceğimizi söyledik.

NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG: TÜRKİYE ÇOK DEĞER VERDİĞİMİZ BİR MÜTTEFİKTİR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO, Türkiye’nin etrafındaki güvenlik durumunu ciddiye almaktadır. Türkiye için desteklerini diğer müttefiklerimizde arttırma konusunda karar almışlardır. Türkiye’nin güvenliği NATO için önemlidir" dedi.

Stoltenberg, "Türkiye çok değer verdiğimiz bir müttefiktir." diye konuştu.

Stoltenberg, "Günümüzün en önemli sıkıntılarını bugün ele alma şansımız oldu. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da bu konuları görüşeceğiz" dedi.

Stoltenberg, "Amacımız Doğu Akdeniz’deki gerilimi düşürmek" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, "Amacımız Doğu Akdeniz’deki gerilimi düşürmek" diye konuştu.

Stoltenberg, "Türkiye’nin S-400 savunma sistemlerini alması bizler için sorun oluşturdu. Türkiye’nin S-400 konusunda alternatifler bulması için çağrı yaptık" dedi.

Stoltenberg, "(Dağlık Karabağ hakkında) Bütün taraflara; ’Çatışmaları biran evvel durdurmalılar’ mesajını vermemiz lazım. Dağlık Karabağ sorununun askeri bir çözümü yoktur" açıklamasında bulundu.




Etiketler : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu NATO Stoltenberg Ermenistan Azerbaycan Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ Karabağ sorunu