Bakan Fidan'dan yoğun görüşme trafiği

Gündem Haberleri

| AA

Kaynak: AA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3'üncü Antalya Diplomasi Forumu öncesinde yoğun görüşme maratonuna başladı. Fidan, çok sayıda mevkidaşıyla ikili görüşmelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3'üncü Antalya Diplomasi Forumu öncesinde, konuk mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

FİDAN'IN İLK GÖRÜŞMESİ IRAKLI MEVKİDAŞIYLA OLDU

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Hakan Fidan'ın bir araya geldiği ilk isimdi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerden sonra Irak'a yapacağı ziyaretin hazırlıkları ele alındı.

Aralık ayında Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nin, en kısa sürede Bağdat'ta da tekrarlanması için takvim görüşüldü. Irak'taki güvenlik durumu, bölgedeki son gelişmeler ve Kalkınma Yolu projesi de gündemdeydi.

FİDAN, KAZAK MEVKİDAŞI NURTLEU İLE BİR ARAYA GELDİ

Hakan Fidan, Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu ile de Antalya'da bir araya geldi.

Savunma sanayii, eğitim ve kültür alanlarında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar değerlendirildi. Görüşmede ticaret, enerji ve ulaştırma alanlarındaki projeler ele alındı. Bölgesel konular kapsamlı şekilde konuşuldu.

FİDAN, LÜBNANLI MEVKİDAŞIYLA GAZZE'Yİ GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Lübnanlı mevkidaşı Abdullah Buhabib ile görüşmesinde ise Gazze'deki son gelişmeler değerlendirildi. Gazze'deki durumun bölgenin güvenlik ve istikrarına etkilerine değinildi.

Hakan Fidan, Gambiya Dışişleri Bakanı Mamadou Tangara ile de bir araya geldi.

FİDAN, TACİK MEVKİDAŞI MUHRİDDİN İLE BİR ARAYA GELDİ

Bakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu öncesinde, Tacik mevkidaşı Muhriddin ile görüştü.

Görüşmede yıl içerisinde yapılması planlanan üst düzeyli ziyaretlerin takvimi ele alınırken, güvenlik, eğitim ve ekonomi alanlarındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar görüşüldü.

Bakan Muhriddin'in, Tacikistan ile Kırgızistan arasındaki sınır belirleme müzakerelerindeki son durum hakkında bilgi vermesi üzerine Fidan, Türkiye'nin bu konuda sağlanan ilerlemeden duyulan memnuniyetini ve varılacak mutabakatın bölgenin istikrar ve refahına katkı sağlayacağını aktardı.

Taraflar, Afganistan'daki son gelişmeler ve buradaki durumun Tacikistan'a yansımalarını da değerlendirdi.

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN, GAMBİYALI MEVKİDAŞI TANGARA İLE ANTALYA'DA GÖRÜŞTÜ

Bakan Fidan, Türkiye'nin Afrika'daki önemli ortaklarından olan Gambiya ile ikili ilişkilerin her alanda ilerlemesinden memnuniyet duyduğunu iletti.

İki ülke, askeri, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldı.

Görüşmede, ikili ticaretin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımların yanı sıra İsrail'in Gazze'ye saldırılarında Gazze'deki durum da ele alındı.




Etiketler : ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU HAKAN FİDAN GÖRÜŞME