'PKK’nın Sincar ve Irak'ın diğer bölgelerinde bulunmasını onaylamıyoruz'

Gündem Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İKBY Başbakanı Mesrur Barzani ortak basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu, Kürtlerin en büyük düşmanı PKK, PYD, YPG'dir açıklamasında bulundu. Barzani ise, "PKK’nın Sincar ve Irak'ın diğer bölgelerinde bulunmasını onaylamıyoruz ve buna karşıyız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İKBY Başbakanı Mesrur Barzani ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Çavuşoğlu, açıklamasında bölücü terör örgütünün Kürtlerin en büyük düşmanı olduğunu söyledi.

Ayrıca Çavuşoğlu “Sayın Barzani ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştiriyor. Bunun sembolik bir anlamı da vardır. Bundan sonra da Irak’ın birliği ve beraberliği çerçevesinde ilişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz. Bugünkü görüşmemizde bu konuların üzerinde durduk. Bağdat ile Erbil arasında sürdürülen görüşmelerin olumlu bir şekilde seyretmesinden memnunuz. Zor süreçten geçen Irak’ın istikrarı için de önemlidir.” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, NATO'ya çağrıda bulunarak, "Baltık için istenen bizim için de istenmeli" ifadelerini kullandı

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ise  terör örgütü hakkında “PKK’nın Sincar ve Irak’ın diğer bölgelerinde bulunmasını onaylamıyoruz ve buna karşıyız” dedi.

Ayrıntılar geliyor...




Etiketler :