Başkan Erdoğan'dan önemli mesajlar

Gündem Haberleri

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Vefatının 6. Yıl Dönümünde Hasan Karakaya'yı Anma Programı"nda konuştu.

Başkan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Vefatının 6. Yıl Dönümünde Hasan Karakaya'yı Anma Programı'nda konuştu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün, basın dünyamızın mümtaz bir ismini, bir yiğit gazeteciyi anmak üzere buradayız. Hasan Karakaya kardeşimizi ebedi aleme uğurlayalı tam 6 yıl oldu. Hasan Karakaya kardeşimiz kaleminin ciddi manada silahşörüydü. Vefatının 6. yılında basınımızın bu cesur kalemini burada bir kez daha rahmetle yad ediyorum.

Rabbim, Hasan kardeşimizden razı olsun. Mekanını cennet eylesin.

"DÜNYADA İKİ KALEM VAR Kİ BENİ ÇOK ETKİLEMİŞTİR"

Dünyada iki kalem var ki beni çok etkilemiştir. Birinci üstad Necip Fazıl Kısakürek, ikincisi de Hasan Karakaya. Bunlar kalemleriyle malum cephelere her zaman korku salmışlardır. Ama korkmamışlardır.

Kıymetli kardeşlerim ben sizleri Allah için seviyorum. Rabbim bizleri burada olduğu gibi inşallah habibinin sancağı altında da haşr-u cem eylesin.

Hasan Karakaya'nın 28 Şubat döneminde verdiği mücadele O'nun yiğitlik beratı olarak hafızama kazınmıştır. İradesini esir, kalemini rehin alamamışlardır. Hasan Karakaya 3 kuruşluk dünya menfaati için zulmü alkışlayanlardan olmamıştır.

Hasan kardeşimizin dediği gibi asıl mesela şan şöhret değildir. Asıl mesele geride hayırla yad edilecek bir miras bırakmaktır, son nefesimizi bir Müslüman olarak vermektir. Gençler Hasan ağabeyinizi çok iyi tanıyın. TÜGVA olarak bunun hakkını verin. Hasan Karakaya 58 yıllık ömrünü kalemiyle bu milletin onurunu savunmaya adamış gerçek bir cengaverdi.

Halkın ve Hakkın sesi olmuştur, darbeciler kalemini esir alamamıştır. Karakaya linç edilmek pahasına milletin değerlerini savunmuştur. Zulmü alkışlayanlardan asla olmamıştır. Ne söylemişse hesapsız söylemiş, adam gibi adam olmuştur.

Hasan Karakaya bir gazeteci olarak kaos ortamını yaşamıştı. 1990'larda ülkenin tekrar istikrarsızlığa sürüklenişine şahitlik etmişti. Türkiye'nin son kırk yılındaki iniş çıkışları görmüştü. Mert bir gazeteci olarak halkımızın beklentilerine tercüman olmaya çalıştı.

Hasan Karakaya üç kuruşluk dünya menfaati için zulmü alkışlayanlardan olmamıştır. Hasan Karakaya gazeteci kılıklı terör sevicilere eyvallah etmeyen bir polemik ustasıydı.

Hasan Karakaya'nın başkanlık sistemi ile ilgili söyledikleri siyasi vizyonu ve uykunu göstermesi bakımından önemlidir. Muhalefet var ya arkasından nal toplar!




Etiketler : Başkan Erdoğan Hasan Karakaya anma töreni