Başkan Erdoğan açıkladı: Mayıs 2023'te tamamlanacak

Gündem Haberleri

| Akşam

Kaynak: Akşam

'Mersin Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan Akkuyu Nükleer Santrali 1. ünitesinin 2023'ün Mayıs ayında tamamlanacağını açıkladı

Başkan Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali 1. ünitesinin 2023'ün Mayıs ayında tamamlanacağını açıkladı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Cumhuriyet Meydanı'ndaki bu buluşmamıza gelmeden önce, Akkuyu Nükleer Güç Santralimizin inşaatında incelemelerde bulunduk. Mühendislerimizin ve işçilerimizin gayretleriyle santral inşaatının hızla yükseldiğine şahit olduk."

"Mezitli Hükümet Konağı, Erdemli Adalet Sarayı, Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet ve Özel Harekât Hizmet Binası gibi kamu yatırımlarımızı bugün resmen hizmete alıyoruz."

"Sizlerle yaklaşık 2,5 yıllık bir aranın ardından, Akdeniz'in incisi; Torosların yoldaşı Türkiye'nin özeti Mersin'de bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum."

"Kendi alanında en son ve en güvenli teknoloji ile inşa edilen Türkiye'nin ilk nükleer santralinin bu ünitesini inşallah 2023 Mayıs ayına yetiştireceğiz. Bu projeyi 2023 Hedeflerimizin önemli sembollerinden biri olarak görüyoruz."

"Siyaseti yalanla, iftirayla, çarpıtmayla ülke gündemini bulandırmak, insanları kandırmaya çalışmak sananlar eserin, hizmetin, yatırımın kıymetini bilmezler."




Etiketler : başkan erdoğan mersin açılış