Başkan Erdoğan'dan diplomasi trafiği

Gündem Haberleri

Başkan Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başkan Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, görüşmede Türk Halkı'nın Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Başkan Erdoğan ise Kurban Bayramı'nın başta bölgemiz olmak üzere, tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisini iletti.

İkili ilişkilerin de ele alındığı görüşmede, Başkan Erdoğan Türkiye ile Ermenistan arasında tam normalleşme hedefiyle başlatılan süreçte bugüne kadar güven artırıcı adımlar atıldığını ve önümüzdeki dönemde de bu sürecin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

BAŞKAN ERDOĞAN OLAF SCHOLZ İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, ikili münasebetlerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler ele alındı ve bu alanlarda iş birliğinin artırılması gerekliliği vurgulandı.

Rusya'da yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede ayrıca İsveç'in NATO üyeliği konusu da gündeme geldi.

Başkan Erdoğan, İsveç'in terörle mücadele mevzuatındaki değişiklik başta olmak üzere doğru yönde adımlar atmakla birlikte İsveç'te PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler düzenlemeye, terör örgütlerine insan devşirmeye ve finans kaynağı teminine devam ettiklerini ve bu durumun da Türkiye açısından kabul edilemez olduğunu belirtti.

BAŞKAN ERDOĞAN ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI ŞEVKET MİRZİYOYEV'LE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, liderler karşılıklı olarak bayramın Türk Dünyası ve İslam Âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundular.

Başkan Erdoğan, ayrıca 9 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Şevket Mirziyoyev'e başarılar dileyerek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin 3'üncü Toplantısı'nı da bir an önce icra etmek istediklerini belirtti.

BAŞKAN ERDOĞAN ŞAHBAZ ŞERİF'LE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, karşılıklı olarak bayramın İslam Alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunuldu.

Başkan Erdoğan, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin müteakip toplantısını mutabık kalındığı üzere Pakistan'da en uygun zamanda gerçekleştirmek istediğini belirtti.

BAŞKAN ERDOĞAN, SOMALİ CUMHURBAŞKANI HASAN ŞEYH MAHMUD İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, liderler karşılıklı olarak bayramın İslam Alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundular.

Başkan Erdoğan, Somali'de siyasi uzlaşının ve huzur ortamının tesisi amacıyla sergilenen kapsayıcı süreci yakından takip ettiğini belirterek, "Sizlere desteğimiz sürecektir" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN, CEZAYİR CUMHURBAŞKANI ABDÜLMECİD TEBBUN'LA BAYRAMLAŞTI

Başkan Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'la bayramlaştı. Erdoğan, Tebbun'a "Sizlere desteğimiz sürecektir" mesajı verdi.

Başkan Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, liderler karşılıklı olarak bayramın İslam alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN, BA DEVLET BAŞKANI AL NAHYAN İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, liderler karşılıklı olarak bayramın İslam Alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundular.

BAŞKAN ERDOĞAN, AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, liderler karşılıklı olarak bayramın Türk Dünyası, İslam Alemi başta olmak üzere tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundular.

BAŞKAN ERDOĞAN, KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, karşılıklı olarak bayramın Türk Dünyası, İslam Alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundular.

BAŞKAN ERDOĞAN, KKTC BAŞBAKANI ÜSTEL İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, karşılıklı olarak bayramın Türk Dünyası, İslam Alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunuldu.




Etiketler : Başkan Erdoğan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan telefon görüşmesi