Cambridgeli çiftçi Hayriye

Gündem Haberleri

Cambridge Üniversitesi'nde "besin intolerans" eğitimi almak üzere 2013 yılında İngiltere'ye giden Hayriye Kuşçu, Türkiye'ye döndükten sonra aile yadigarı topraklarda profesyonel çiftçiliğe başladı

Mor patatesin İnka medeniyetinde kral ve kraliçelerinin yiyeceği olarak bilindiğini hatırlatan Kuşçu, "Eskişehir'de 4 yıl önce ilk etapta 10 dönümle başlamıştık. Bu yıl 120 dönüm ekiyoruz" diye konuştu.

MOR PATATES ÜRETİYOR

İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nde eğitim aldıktan sonra memleketi Eskişehir'e dönen Hayriye Kuşçu, işini kurup zayı ama merkezleri açtı. Var olan işinin yanında aile yadigarı topraklarda profesyonel çiftçiliğe başlayan Kuşçu, birçok ürünün yanı sıra Türkiye'de ilk kez denenen mor patateslere merak saldı. 2020 yılında, herkesin ektiğinden farklı bir ürün ekmek üzere Türkiye'de ilk defa 10 dönüm alanda kadınlarla bir araya gelerek mor patates ekimi yaptı.

KADINLARA DESTEK OLUYOR

Çiftçilikten kazandığı parayı özellikle şiddet mağduru ve ihtiyaç sahibi kadınlara destek olmak için kullanan Kuşçu, onlara yardımcı olmak amacıyla 2020 yılında kurduğu Eskişehir Kadın Eli Kooperatifi'nin de başkanlığını sürdürüyor. Kooperatifin Amasya şubesi de faaliyetlerine başladı. Mor patatesin dünya pazarında alıcılarının bulunduğunu belirten 45 yaşındaki Kuşçu, "Amerika ve Avrupa'da çok ciddi tüketicisi var. İhracatı için çalışmalıyız" dedi.




Etiketler : Mor patates Eskişehir 120 dönüm Cambridge Üniversitesi