Çok vahim sonuçları olacak

Gündem Haberleri

Suudilerin Kaşıkçı cinayetinin üstünü örtmesine asla müsaade edilmeyeceğini belirten Kurtulmuş, “Çok ciddi hukuki sonuçlarının olması lazım” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. “Meselenin geneline baktığınız zaman 2018 yılında dünyanın büyük metropollerinden birisinde ve bir ülkenin konsolosluğunda dünyaca bilinen bir gazeteci içeri giriyor ve dışarı çıkamıyor. Olay çok sıcak olduğu için belki fazla farkında değiliz ama gerçekten hepimizin kanını donduran insanlığın bittiği ürkütücü korkunç bir olaydır” dedi. 

İKİ ADAMLA AÇIKLANAMAZ 

“Türkiye bu işin üzerinin örtülmesine asla müsaade etmeyecek” diyen Kurtulmuş, “Olay dünya kamuoyuna yansıdığı gibiyse Suudi Arabistan'dan bir tim geldi, onun içinde 2-3 tane adam bunu katletti gitti, diyerek de hiçbir şekilde bu işin üstünü örtmek, Suudi Arabistanlıların yapacağı bir durum değildir” açıklamasında bulundu. Kurtulmuş, “Bir devletin konsolosluğunda işlenen suçüst düzey yetkililerin haberi olmadan işlenemez. Eğer bu suç gerçekten böyleyse deliller bu sonuca götürürse ortada çok vahim bir sonuç olacaktır. Ve bunun gerçekten çok ciddi hukuki sonuçlarının olması lazım” ifadelerini kullandı. 




Etiketler :