Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'li generale avuç içini gösterdi: Osmanlı tokadı yememiş olduğu çok açık

Gündem Haberleri

ABD'li general Paul E. Funk, "Bizi vururlarsa agresif kaşılık veririz" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan haydutluk taslayan küstah Amerikalıya cevap geldi. Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Funk'a hitaben, "Osmanlı tokadı yememiş olduğu çok açık" ifadelerini kulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup toplantısında sert açıklamalarda bulundu,. Erdoğan, "Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş olmamaları da çok açıktır." dedi.

SİZ HİÇ OSMANLI TOKADI YEMEMİŞSİNİZ

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır. Türkiye'yi canlarının istediği gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını görecekler" dedi.

ABD'li General Funk, "Karşılık veririz" demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Münbiç'te Türkiye'ye karşı terör örgütü PKK/PYD'ye kalkan olan ABD'ye hitaben "hadi çıkın biz geleceğiz" sözlerine cevap vermişti. AP'nin haberine göre; Türkiye'nin itirazlarına rağmen 'ABD'nin DSG'ye olan desteğinin süreceğini' ve 'ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlığının amacının gerginliği azaltmak' olduğunu söyleyen Korgeneral Funk, 'Türkiye'nin tehditlerinden çekinip çekinmediğine' ilişkin soruyu "Endişlenmiyorum. Benim iş tanımımda endişelenmek yok. Benim işim savaşmak" diye yanıtladı.

NYT muhabiri bu sırada Jaddard'ın yanında bulunan Korgeneral Funk'ın Türkiye'ye yönelik şu sözlerini de aktardı: Bizi vurursanız, agresif şekilde karşılık veririz. Kendimizi savunacağız




Etiketler :