Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye: Bunları çok uyardık, hem teröre karşıyız diyorsunuz hem de teröristlerle hareket ediyorsunuz

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İl Kongresi'nde konuşma yaptı. Erdoğan, " O tünelleri görüyorsunuz değil mi? Nasıl tüneller yapmışlar, içinden kamyonların geçebileceği tüneller yapmışlar. Silah mühimmat depoları yapmışlar. Bunları kimlerle yaptılar, arkasında kimler vardı? Bize dost görünen fakat yanlışlık yapanlar vardı. Bunlara çok söyledik, 'Yanlış yapıyorsunuz, hem teröre karşıyız diyorsunuz hem de teröristlerle hareket ediyorsunuz' dedik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması satırbaşlarıyla şöyle:

"Fransızlar Mardin'i teslim almak için şehre geldi. Belediye meydanında toplanan ahaliye niçin geldiğini açıkladı. Urfalılara yaptıkları zulümleri anlatarak. İşgale direnmezlerse Mardin'i bir Avrupa şehri haline getirir. Mardinli bir ileri gelen 'Burası bir Suriye şehri değil. Binlerce yıllık Anadolu şehridir. General Mardin'i işgale yeltenirse karşısında kadınıyla çocuğuyla Mardinlileri bulacaktır. Arkasına bakmadan gitsin' demiştir. Mardin böyle bir duruşun, yiğitliğin şehridir. Mardin'e yakışan tablo işte budur.

(Reis bizi Afrin'e götür' sloganları üzerine) Devamlı görüşüyoruz. Şu anda elhamdülillah bir ihtiyaç yok. Olduğu anda önce ben yürüyeceğim, sizi de yanıma alıp beraber yürüyeceğiz.

Biz terör yerine kardeşlikle anılan bir Mardin görmek istiyoruz. Şu Mardin ne çileler çekti. 

'Her an size Afrin'le ilgili müjdeyi verebiliriz'

Her an size Afrin'le ilgili müjdeyi verebiliriz. Şu anda etkisiz hale getirilen  terörist sayısı 3 bin 569 oldu. Fakat o tünelleri görüyorsunuz ddeğil mi? Nasıl tüneller yapmışlar, içinden kamyonların geçebileceği tüneller yapmışlar. Silah mühimmat depoları yapmışlar. Bunları kimlerle yaptılar, arkasında kimler vardı? Bize dost görünen fakat yanlışlık yapanlar vardı. Bunlara çok söyledik, 'Yanlış yapıyorsunuz, hem teröre karşıyız diyorsunuz hem de teröristlerle hareket ediyorsunuz' dedik. Nitekim öyle oldu. Paraları bol olduğu için 5 bin TIR silah, 2 bin kargo uçakla silah gönderiyor. Şimde ne oldu? Hepsini bulduk, hepsinin yerleri belli.  Tabii teröristler kaçıyor hepsini d e biz topluyoruz. Bu hale geldi.

'20 yıl önce gördüğüm Mardin'i yeniden görüyorum'

Fakat biz çatışma ve gerilim yerine kardeşliği yücelten, birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüyen bir Mardin görmek istiyoruz. Karşımdaki şu manzara bize içeride ve dışarıda yeni bir Mardin'i müjdeliyor. 20 yıl önce gördüğüm Mardin'i şimdi yeniden görüyorum. O zaman Mardin'de terör yoktu kardeşlik vardı. Ben de eski siyasi hareketim içerisinde buralara teşkilat kurmaya gelirdim.

'Vatanımızı böldürmeyeceğiz'

Bizim bir rabiamız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var bu rabiamızda.  Tek millet dediğimiz zaman, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla 81 milyon tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. Çünkü biz 81 milyonu yaradandan ötürü seviyoruz. Tek bayrak, bayrağımızın rengi şehidimizin kanından, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehitlerimizin ta kendisi. Tek vatan, 781 bin kilometre kareyle tek vatan. Vatanımızı böldürmeyeceğiz. Bilmem PKK'ymış, PYD'ymiş, şuymuş buymuş asla böldürmeyeceğiz. Bu vatanda beraber yaşıyoruz, yaşayacağız. Bölmeye çalışanlara ne dedim? 'İnlerine gireceğiz' dedim, girdik. Gabar'da, Cudi'de, Besler Deresi'nde girdik, Kandil'de vurduk, vurmaya devam edeceğiz. Çünkü benim vatandaşımın huzurunu kaçırdılar. PKK'sıyla, FETÖ'süyle bölmeye çalıştılar. Aynen vurmaya devam edeceğiz, kararlı devam edeceğiz. Mardin bugün bir kez daha ülkesine, devletine, partisine sahip çıkıyor. Böyle bir milletin evladı olduğum için rabbime hamd ediyorum.

'İnancı, etnik kökeni, siyasi görüşü dolayısıyla tek bir vatandaşımızı dahi dışlamadan'...

Ne yazık ki son birkaç seçimdir Mardin'de arzu ettiğimiz rakamları yakalayamıyoruz. 16 Nisan'da en az Türkiye ortalamasında bir oy bekliyorduk ancak yüzde 41'de kaldı. Biz de kendi muhasebemizi yaptık, yapıyoruz. Güçlü ve zayıf yanlarımızı tartarak, eksikliklerimizi tespit ederek partimizi geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Şair diyor ki, 'Kırma ki tutunacak dalın olsun' diyor. Biz de hizmetlerimizle, tevazu ve samimiyetimizle gönüller fethetmenin mücadelesini veriyoruz. İnancı, etnik kökeni, siyasi görüşü dolayısıyla tek bir vatandaşımızı dahi dışlamadan bu güzel şehrin tüm renklerini kucaklayarak çalışıyoruz. 

Derik'te şehit edilen kaymakamı andı

Derik ilçesinde görev yaparken bölücü örgüt mensupları tarafından şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ü bir kez daha rahmetle yadediyorum. İlçemize atandığı ilk günden şehit olduğu güne kadar Muhammed Fatih evladımız Mardin için, Derikli kardeşlerimin huzuru, refahı için gece gündüz demeden çalışmış fedakar bir vatan evladıydı. Salı günü Türkiye Diyanet Vakfımızca düzenlenen törende İyilik Ödülü alan Mardin Derikli Hasan Kızıl kardeşimi de bir kez daha tebrik ediyorum. 

 




Etiketler :