'Erdoğan güçlü bir lider'

Gündem Haberleri

Eski CIA ajanı Nixon, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşılaşılan sorunlar karşısında güçlü bir liderlik ortaya koyduğunu söyledi. 

IRAK Savaşı sonrası yargılanarak idam edilen Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’i sorgulayan eski CIA çalışanı John Nixon, Amerika'nın Sesi'ne verdiği röportajda, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki soruyu yanıtlarken, “Türkiye'nin bölgede lider konumunda bir ülke olduğunu düşünüyorum” dedi. 


CUMHURBAŞKANI EN İYİ İDARECİ  

Nixon, Erdoğan hakkındaki görüşünü ise, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk’ten bu yana gelmiş en iyi idareci bence. Karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili güçlü bir liderlik ortaya koyuyor” sözleriyle açıkladı. Nixon Suriye konusunda ise, “Ben bölgede özellikle Suriye’de devam eden krize Türkiye, İran ve Suriye’nin bir çözüm bulabileceğine inanıyorum. Bu noktada Amerika’nın da bir rol oynamasını arzu ederdim ama Rusya şu an önemli bir oyuncu konumunda” diye konuştu. 


GÜLEN FIRSAT KOLLUYOR 

Feto'ya ilişkin soruyu da yanıtlayan eski CIA çalışanı Nixon, Gülen’i İran’ın dini lideri Humeyni’ye benzeterek, “Gülen'in Türkiye’de rejime karşı bir tehdit olarak görüldüğünün farkındayım. Bence onun durumu da Humeyni’yi andırıyor. Çünkü o da Humeyni gibi sanki geri dönmek için fırsat kolluyor” ifadelerini kullandı. 

 




Etiketler :