Güvenli bölge PKK'yı bitirecek

Gündem Haberleri

Türkiye'nin oluşturacağı 'Güvenli Bölge’ Irak sınırından İdlib'e kadar uzanan M4 Karayolu hattında kurulacak. 30 kilometrelik hatla, örgütün Kandil ve Sincar bağlantısı kesilecek. Tampon bölgenin 60 kilometre derinliğe çıkarılması da gündemde.

Türkiye’nin terör örgütleriyle yurtiçinde ve sınır ötesinde kararlı mücadelesi aralıksız devam ediyor. Ankara yönetimi, tüm tehdit, oyalama taktikleri ve bazı ülkelerin terör örgütü PKK/PYD-YPG’ye destek açıklamalarına rağmen geri adım atmadı. Türkiye sınırında terör devleti ve Akdeniz’de terör koridoruna asla izin verilmeyeceği, yetkili isimler tarafından defalarca vurgulandı. Sonunda Türkiye’nin dediği oldu. 

MUTABAKAT SAĞLANDI 

Teröristlerin ve destekçilerinin hayallerini bitirecek hamle için harekete geçildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye krizinin çıktığı günlerden bu yana sürekli savunduğu ‘Güvenli Bölge’ projesi hayata geçiriliyor. PKK/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde kökünü kazıyacak M4+20 formülü konusunda, Başkan Erdoğan’la Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, arasında mutabakat sağlandı. Türkiye’nin oluşturacağı ‘Güvenli Bölge’ ilk etapta sınıra 30 kilometre mesafedeki 720 kilometrelik M4 Karayolu'na kadar derinliğe ulaşacak. M4+20 formülü, Irak sınırından İdlib’e kadar uzanacak. Bu hattın ilerleyen süreçte, 20 mil (30 kilometre) daha da derine indirilebilmesi de planlar içinde yer alıyor. Böylece Türkiye tarafından kontrol altına alınacak alan yaklaşık 60 kilometreye çıkarılmış olacak.   

DOĞUDAN BATIYA SET 

Hayata geçirilecek bu formülle, Suriye sınırından Türkiye’ye yönelik gelecek tehditlerin önü tamamen kesilmiş olacak. Sınır hattıyla, PKK/YPG’li teröristler arasına doğudan batıya kesintisiz set çekilecek. Böylece bebek katili örgütün terör devleti kurma hayali ve kanlı saldırı defteri, bir daha açılmamak üzere kapatılacak. Eli kanlı örgüt Haseke, Resulayn, Ayn el-Arap ve Münbiç başta olmak üzere işgal ettiği tüm bölgelerden geri dönemeyecek şekilde sökülüp atılacak. Ankara yönetiminin attığı başarılı adımların sonucunda ise örgütün elebaşılarının yuvalandığı Kandil ve üslenmeye çalıştığı Sincar'la ana bağlantı yolu da tamamen kesilmiş olacak. 

SINIR HATTINA TAKVİYE 

Fırat’ın doğusuna yuvalanan PKK/YPG’li teröristleri temizlemek için Türkiye’nin düzenleyeceği olası harekat için, sınır hattına takviyeler devam ediyor. Türkiye'nin farklı birliklerinden gönderilen, aralarında makine ve teçhizat yüklü kamyonetlerin de bulunduğu askeri araçlardan oluşan konvoy Kilis’in Elbeyli ilçesine ulaştı. Sevkıyat, geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. 

GERİ DÖNÜŞLER BAŞLAYACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) oluşturacağı ‘Güvenli Bölge’yle birlikte PKK/YPG’nin zulmü altında olan Türkmen, Arap ve Kürtlerin hepsi koruma altına alınacak. İç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan binlerce Suriyelinin, güvenli bölge geri dönüşü sağlanacak. Terör örgütlerinin yerle bir ettiği bölge Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla yeniden imar edilecek. Böylece dışarıya göçün yerini geri dönüşlere bırakması hedefleniyor. 

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ TAŞINACAK 

M4 Karayolu, Halep bölgesinde 70 kilometre derinliğe kadar iniyor. Türkiye sınırına Kamışlı’da 7 kilometreye kadar yaklaşıyor. 'Güvenli Bölge', önemli bir gelişmeyi de beraberinde getirecek. Türkiye’nin kontrolünü sağlayacağı Güvenli Bölge hayata geçtiğinde, terör örgütü DEAŞ tehdidi nedeniyle Eşme köyü mevkiine taşınmak zorunda kalınan Süleyman Şah Türbesi ise Karakozak köyündeki eski yerine taşınabilecek. 




Etiketler :