"Help Turkey" operasyonuna #StrongTürkiye cevabı

Gündem Haberleri

Orman yangınlarıyla mücadele hız kesmeden devam ederken sosyal medyada açılan yardım kampanyası şüphe uyandırdı. Bir anda büyüyen #HelpTurkey başlıklı kampanya için, destek olan hesapların FETÖ bağlantılı olması dikkat çekerken, AK Parti'den StrongTürkiye yanıtı gecikmedi.

Türkiye'de bir süredir devam eden orman yangınlarıyla mücadele tüm hızıyla sürerken, sosyal medyada #HelpTurkey etiketi gündeme oturdu.

Global Call yani Küresel Çağrı olarak başlatılan kampanyada binlerce farklı bot hesaptan paylaşımlar yapıldığı görülüyor. Özellikle de bu yapılanmaya destek veren hesapların çok büyük kısmının FETÖ bağlantılı olması da dikkat çeken detayların başında geliyor.

Etiketteki görsellerin kim tarafından hazırlanıp servis edildiği tam olarak bilinmiyor. Fakat oluşturulan bu kampanyanın farklı amaçlara hizmet edebileceği konusu gündemde.

HELPTURKEY PAYLAŞIMLARININ YOĞUNLUĞU ARTIYOR

Üstelik #HelpTurkey şeklindeki paylaşımlar yalnızca Türkiye'yi kapsamıyor. Buna ek olarak yürütülen kampanya dünya genelinde birçok farklı ülkeden de destek buluyor. Dolayısıyla bu durum çeşitli soru işaretlerine neden oluyor.

Dünya genelinde #HelpTurkey paylaşımlarının yoğunluğuna bakıldığında öncelikle Amerika Birleşik Devletleri görünüyor. Liste Birleşik Krallık, Pakistan, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri şeklinde devam ediyor.

AK PARTİ'DEN "STRONG TÜRKİYE" YANITI

Help Turkey kampanyasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Strong Türkiye etiketiyle yanıt verdi. Muhalefetin her afeti ellerini ovuşturarak beklediğini belirten Dağ, "Size buradan ekmek çıkmaz." diyerek şu ifadeleri kaydetti:

"Ortada yangını söndürmeye çalışan ve işini yapan bir devlet, yangına körükle gitmeye çalışan bir muhalefet var. Her afeti ellerinizi ovuşturarak beklediğinizi biliyoruz ama size buradan ekmek çıkmaz. Güçlü Türkiye bunun da üstesinden gelecektir. #StrongTürkiye"




Etiketler : Global Call FETÖ bağlantılı Küresel Çağrı #StrongTürkiye