Hükümetten Afrin açıklaması: Suriye'nin ve Irak'ın topraklarında gözümüz yok

Gündem Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Suriye'nin ve Irak'ın topraklarında gözümüz yok. En son saldırılar, tacizler artınca tepelerine indik. Dağları dar ediyoruz şimdi. Temizleyeceğiz Suriye halkına teslim edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya Valiliği'nin düzenlediği etkinlikte muhtarlara hitap etti. Afrin'e düzenlenen 'Zeytin Dalı' harekâtına ilişkin değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

Suriye'nin ve Irak'ın topraklarında gözümüz yok. En son saldırılar, tacizler artınca tepelerine indik. Dağları dar ediyoruz şimdi. Temizleyeceğiz Suriye halkına teslim edeceğiz.

YPG ve PKK Kuzey Suriye'de Kürtlere zulüm ediyor. Tüm Kürtlere terörist diyebilir miyiz? Özgür Suriye Ordusu'nun arasında da Kürt kardeşlerimiz var.

Biz Müslümanız diye DEAŞ'ı savunabilir miyiz? Tam tersi... Bunların İslam'la hiçbir ilişkisi yoktur. Bu ideolojiyi de öldürmek için en etkili olan kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Tüm dünyadaki Müslümanlar Recep Tayyip Erdoğan ne diyor diye ona bakıyor. Çünkü ümmetin hassasiyetini dile getiren tek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır.




Etiketler :