İhanet için birleştiler

Gündem Haberleri

Savunma sanayiinde Türkiye’nin dev atılımları, CHP, İP ve HDP’yi rahatsız etti. Ülkeyi savunmasız bırakmak isteyen 3 partinin, Rusya’dan S-400 alımını engellemek için Meclis’te ittifak yaptığı ortaya çıktı. 

Türkiye, savunma sanayiinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetleri iktidarı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde çok önemli atılımlar gerçekleştirdi. Peş peşe hayata geçirilen projelerle savunma sanayisiinde dışa bağımlılık en aza indirildi. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen silahlar, terör örgütlerinin korkulu rüyası oldu. Yatırımlardan kısa sürede geri dönüş sağlandı. PKK’lı teröristler, dağlarda adım atamaz hale geldi. 

ANLAŞMAYI BOZMA PLANI 

Türkiye, Rusya'dan S-400 alarak, olası hava saldırılarına karşı gücüne güç katacak. Ankara yönetiminin son hamlesi, dış siyasette başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmak üzere, İsrail ve Yunanistan’ı rahatsız etti. Bu ülkeler sistemin alımını engellemek için her yola başvururken, muhalefet partilerinin de onlara destek vermek için Türkiye Büyük Millet Meclis’inde (TBMM) kol kola girdiği ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İyi Parti (İP) ve terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Rusya’yla yapılan anlaşmayı bozmak için yaptığı gizli ittifak gözler önüne serildi. 

GERGERLİOĞLU’NDAN İTİRAF 

Kandil’in vekili HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, her şeyi ağzından kaçırdı. Gergerlioğlu, Türkiye için hayati öneme sahip olan savunma sisteminden vazgeçildiği takdirde, erken emekliliğin mümkün olabileceğini, bu yüzden de S-400'lerin iptali için işbirliği yaptıklarını anlattı. Üç partinin S-400 alımını gereksiz görerek, Meclis'te karşı oy kullandığını söyleyen Gergerlioğlu, ancak AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oylarının kendilerine engel olduğunu söyledi. 

Siha korkusuyla İnlerinden çıkamıyorlar 

Ankara yönetiminin savunma sanayiinde attığı en önemli adımlardan birisi olarak insansız hava araçları projesi dikkat çekiyor. Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen İHA ve SİHA’lar, PKK’yı darmadağın etti. Örgüte yönelik operasyonlarda kritik rol oynayan İHA ve SİHA’lar, teröristleri mağarayla sığınaklara tutsak etti. Örgütün Sincar’daki sözde bir numarası, ‘Zeki Şengali’ kod adlı İsmail Özden’in konvoyu, F-16 tarafından vurulmuştu. Yaralı olarak taşındığı araç ise SİHA tarafından imha edilmişti. 

Al birini vur ötekine 

Savunma sanayii atılımının eseri olan İHA ve SİHA’lara her fırsatta PKK’lı teröristlerin avukatlığına soyunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, savaş ilan etmişti. Tanrıkulu, “SİHA’lar sivilleri vuruyor” iddiasıyla Hakkari kırsalında teröristleri etkisiz hale getiren TSK’ya iftira attı. Tüm kamuoyunun tepkisini toplayan Tanrıkulu’na CHP lideri Kılıçdaroğlu sahip çıktı ve yalanına destek verdi. İP’in Genel Başkanı Meral Akşener ise “S-400'ler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni korumak için alınıyor” dedi. CHP’li ve İP’li isimler  HDP ağzıyla yaptığı açıklamalarla, hem TSK’yı hem de Türkiye’nin savunma gücünü hedef alıyor.  

Caydırıcılığı artıracak

S-400’ler Türkiye’nin bölgedeki konumunu güçlendirecek. 80 hedefi aynı anda yok edebilen ve dünyada kullanılan sistemlerin en iyisi olarak gösterilen S-400, Türkiye'nin ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayacak, caydırıcılığını artıracak. Aşılamaz hava kalkanı sisteminin kontrolü, tamamen TSK’da olacak. S-400 füze sisteminde komuta merkezi aynı anda 6 bataryaya komut verebiliyor ve her batarya 12 fırlatma aracına komuta eden bir 96L6 radara sahip. Bu radarlar hayalet uçak olarak tabir edilen hedefleri izleme ve bu hedeflere kilitlenme yeteneğine sahip bulunuyor.




Etiketler :