İsrail'de saldırı alarmları çaldı! Lübnan'dan sınır bölgesi hedef alındı

Gündem Haberleri

İsrail ordusu, Lübnan topraklarından sınır bölgesindeki askerlere yeni bir tanksavar füzesi saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Lübnan sınırı yakınlarındaki İsrail bölgelerinde saldırı alarmları çaldı.

İsrail ordusu, tanksavar füzesinin atıldığı bölgeyi ve Hizbullah'a ait noktaları vurduğunu duyurdu.

Lübnan topraklarından sınır bölgesindeki İsrail ordusuna karşı bugün beş ayrı tanksavar füzesi saldırısı gerçekleştirildiği kaydedildi.

İsrail ordusu, Lübnan topraklarından 9 roket fırlatıldığı için ülkenin kuzeyinde saldırı alarmları çaldığını ve ordu hava savunma sistemlerinin 5 füzeyi havada imha ettiğini bildirdi.

İsrail-Filistin çatışması abluka altındaki Gazze Şeridi'nde şiddetli savaş halini alırken, İsrail-Lübnan sınırı da yeniden ısındı.

Bölge son günlerde İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullah'ı arasındaki karşılıklı saldırılara sahne oluyor.

LÜBNAN'DAN İSRAİL'İN KUZEYİNE VE SINIRDAKİ ASKERİ KARARGAHA TANKSAVAR FÜZESİ ATILDI, BİR İSRAİLLİ ÖLDÜ

İsrail ordusundan bu sabah yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'dan ilk olarak İsrail'in kuzeyindeki Batı Celile bölgesine bağlı Şatula beldesine, ardından sınırdaki bir İsrail askeri karargahına tanksavar füzesi atıldığı belirtilmişti.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı, Lübnan'dan düzenlenen saldırıda 40 yaşında bir İsraillinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığı açıklamıştı.

Lübnan Hizbullah'ı, İsrail'in Şabaa beldesinde 2 Lübnanlı sivili öldürmesine yanıt olarak füze saldırıları düzenlediğini açıklamıştı.

Öte yandan Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde İsrail'in sınır üzerinde yer alan Rmeyş ve Ramya beldelerinin yakınlarına saldırı düzenlediği ifade edilmişti.

HİZBULLAH, İSRAİL TANKINI HEDEF ALDIĞINI ÖLÜ VE YARALILAR OLDUĞUNU İLERİ SÜRDÜ

Hizbullah, askeri noktaya düzenlediği saldırıdan sonra bu kez İsrail'e ait bir tankı hedef aldığını duyurmuştu

Hizbullah açıklamasında, tankın direkt hedef alındığı, İsrailli askerler arasında ölü ve yaralılar olduğu iddia edilmişti.

- Lübnan tarafı İsrail'e ait bir hedefi vurdu

Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail savaş uçaklarının sınırdaki Lübnan beldesi Mervahin üzerinde sortiler gerçekleştirdiğini belirtmişti.

Haberde Lübnan tarafından ateşlenen tanksavar füzesinin İsrail'e ait bir hedefe daha isabet ettiği, buna karşılık İsrail topçu birliklerinin sınır hattındaki Dahayra beldesi yakınlarını vurduğu kaydedilmişti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan sınırındaki bir karakola ateş açıldığına dair ihbarın olduğu ve detayların incelendiği ifade edilmişti.




Etiketler : tanksavar füze saldırısı İsrail- Lübnan