Kılıçdaroğlu'na tazminat davası

Gündem Haberleri

Başkan Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle CHP lideri hakkında 250 bin liralık dava açtı. 

Başkan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na partisinin 9 Eylül'deki İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 250 bin liralık tazminat davası açtı. 

FETÖ SÖYLEMİ  

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bölümlere yer verildi. Dilekçede, Erdoğan'ın “sivil darbe yaptığına” ilişkin iddiaların tamamen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) söylemi niteliğinde olduğu ve örgütsel amaca hizmet ettiği kaydedildi. Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun Başkan Erdoğan'a yönelik ısrarlı bir şekilde ve hakaret kastıyla “tek adam” yakıştırmasında bulunmasının, yurtiçi ve dışında kabul ettirilmeye çalışılan algı operasyonu ve otoriterlik propagandasının bir yansıması olduğu vurgulandı.

KAMU DAVASI TALEBİ 

Açıklamalarının düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendirilip hukuken mazur görülmesinin mümkün olamayacağı ifade edildi. 250 bin liralık tazminat davasının yanı sıra hakaret suçundan da dava açılması talep edildi. 




Etiketler :