Kimler arabulucu olabilir?

Gündem Haberleri

Kimler arabulucu olabilir? Arabuluculuk başvuru formu gündemin merak edilen konuları arasında bulunuyor. Hukukçuların katılacağı arabuluculuk sınav tarihi geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Kimler arabulucu olabilir? sorusunun yanıtı ve Arabuluculuk başvuru formu, arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor.  Hukukçuların katılacağı arabuluculuk sınav tarihi geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Arabuluculuk sınav koşulları ve sınav yerleri ile ilgili bilgiler Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından duyuruldu. Arabuluculuk sınavı başvuru kılavuzu da erişime açıldı. Başvurular, elektronik ortamda, e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle internet sayfası üzerinden alınacak. Arabuluculuk şartları ve arabuluculuk sınav başvuruları ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor..

ARABULUCULUK BAŞVURU FORMU
 

ARABULUCULUK SINAVI BAŞVURU KILAVUZU
 

Arabuluculuk başvuruları elektronik ortamda, e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle https://arabulucu.uyap.gov.tr/arabulucu/giris.jsp (UYAP Arabulucu Portal) internet adresi üzerinden alınacak. 

Arabuluculuk başvuruları 19 Ağustos'ta alınmaya başlandı, başvurular 2 Eylül 2019 tarihinde sona erecek. Adayların, bu tarihler içerisinde belirtilen evrakları aynı internet adresinden elektronik ortama aktararak göndermeleri gerekiyor. Bunun dışında herhangi bir yöntem ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. 

MEMUR ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
 

ARABULUCULUK SINAVI NE ZAMAN?

Sınav, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından 24 Kasım 2019 Pazar günü saat 14.00’da tek oturum halinde Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul (Anadolu - Avrupa), İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van illerinde yapılacaktır. Sınav saat 14.00’da başlayacak ve 150 (yüz elli) dakika sürecek.

 




Etiketler :