'KKTC açıklarında sondaja başlıyoruz'

Gündem Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Fatih Platformu'muz güneye doğru yönlendirilecek. KKTC'nin ruhsat verdiği alanlarda sondaj çalışmalarına başlıyoruz” dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs Adası etrafında yalnızca sismik çalışma değil, sondaj faaliyetlerine de başlandığını belirterek, “Alanya 1 bölgesindeki Fatih Platformu'muz önümüzdeki aylar içinde güneye doğru yönlendirilecektir” dedi. Çavuşoğlu'na Girne Amerikan Üniversitesi'nde onursal doktora unvanı verildi. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, ada etrafındaki hidrokarbon zenginlikleriyle ilgili Rum tarafının tek taraflı attığı adımlara başından beri karşı olduklarını kaydetti. 

KARŞI ADIMLAR ATILDI 

Rum tarafının tek taraflı olarak bu adımları atmaya devam ettiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, buna karşı gerekli adımların atıldığını söyledi. Mevlüt Çavuşoğlu, bu kapsamda Barbaros Hayreddin Paşa gemisinin KKTC'nin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) verdiği ruhsat alanlarında ve Türkiye'nin Münhasır Ekonomik Bölgelerinde (MEB) sismik çalışmalarını sürdürdüğünü ve bunun yanı sıra sondaj çalışmalarına başlandığını anlattı. 

İKİNCİ PLATFORM GELİYOR 

Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Şubat ayı içinde ikinci platformumuz gelecek ve KKTC'nin ruhsat verdiği alanlarda ve MEB'de artık biz de sondaj çalışmalarına başlıyoruz. Bunun için gerekli tedbiri aldık. Kıbrıs Türk halkının haklarını kimseye yedirmeyeceğiz. Bu bizim asli görevimizdir.” 




Etiketler :