Muhasebeci Kenan'dan ezan provokasyonu

Gündem Haberleri

CHP’li Yılmaz, ezanın tek parti döneminde olduğu gibi Türkçeye çevrilerek okutulması gerektiğini savundu. Skandal açıklamalarıyla bilinen Öztürk'ün ezan provokasyonu büyük tepki topladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, skandal açıklamalarıyla bir kez daha Türkiye’nin gündemine geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun A Takımı’nda yer alan isimlerden Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında, Yargıtay’ın yetkilerini aşarak verdiği ‘Öğrenci Andı’ kararıyla ilgili tartışmada, ağzındaki baklayı çıkardı. 

FIKRA BİLE ANLATTI 

CHP’li Yılmaz, 'Andımız' tartışılırken olaya farklı bir boyut kazandırıp ezanın Arapça okutulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ezanın tek parti döneminde olduğu gibi Türkçeye çevrilerek okutulması gerektiğini söyleyen Öztürk, “Ezan Türkçe okunsun ben anlayayım. Kuran okunsun. Benim dilim her tarafta konuşulsun” ifadelerini kullandı. Ezanın Arapça okunmasının Türk kültürüne hakaret olduğunu iddia eden Yılmaz, “Türk dilini bu kadar aşağılamak doğru değil” ifadelerini kullandı. Bununla da yetinmeyen CHP’li vekil, skandal sözlerinin ardından bir de fıkra anlatması büyük tepki topladı. Müslüman düşmanlığını daha da ileri taşıyan Yılmaz, cahilce İslamiyet’i aşağılayarak “Hoca camide Arapça dua ediyor, camiden para toplamaya gelince de Türkçe konuşuyor” dedi. 

MENDERES KALDIRMIŞTI 

Skandal sözlerin ardından “Madem ezanın Arapça okunması laikliğe aykırı ve madem Türkçe aşağılanıyor, CHP neden gereğini yapmıyor? Neden yasal düzenleme için konuyu Meclis'e taşımıyor” sorusu gündeme geldi. 'Yasa çıkarın' çağrıları yükseldi. Yılmaz’ın tüm Türkiye’den tepki çeken sözlerinin ardından gözler Kılıçdaroğlu’na çevrildi. Genel başkanın, vekilinden gelen “Ezanın aslı yasaklansın” çıkışı karşısında nasıl bir tavır alacağı merak konusu oldu. CHP'nin tek parti döneminde uygulamaya koyduğu Arapça ezan okuma yasağı, merhum Başbakan Adnan Menderes’in hükümeti tarafından 16 Haziran 1950'de kaldırılmıştı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı açıklama merak konusu oldu.

SİCİLİ KABARIK 

Terör örgütü DEAŞ tarafından şaibeli bir şekilde alıkonulmadan önce dönemin Musul Başkonsolu Yılmaz’ın FETÖ'nün sözde Kuzey Irak imamı Talip Büyük’le görüştüğü ortaya çıkmıştı. Alıkonulduğu süre içinde Yılmaz, 555 telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yılmaz’ın cep telefonunu nasıl sakladığı merak konusu olmuştu. Yılmaz kurtarıldı ancak o sır görüşme hakkında hiçbir zaman açıklamada bulunmadı. Siyasette bir anda yıldızı parlayan Öztürk, Kılıçdaroğlu’nun verdiği destekle Ardahan’dan vekil seçildi. Daha sonra Yılmaz’ın kaçırıldığında teröristlerden korktuğu için kendini ‘Muhasebeci Kenan’ olarak tanıttığı ortaya çıktı. ‘Kahraman’ gibi şov yapan Yılmaz, TSK’nın Afrin’i temizlediği operasyona destek veren ÖSO askerlerini de ‘terörist’ ilan etmişti. 




Etiketler :