Ormanları yaksınlar talimatı!

Gündem Haberleri

"PKK işgalci devletlerin istihbaratı gibi çalışıyor" PKK elebaşlarından Karasu, IKBY yönetimini tehdit etti, KDP meclisi cevap verdi: “PKK sivilleri vuruyor, kendi yöneticilerini öldürüyor, Ezidileri kaçırıyor. PKK'nın yaptığı bu yüz kızartıcı suçlarının teşhir edilmesinin zamanı geldi.”

Eski IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) meclis üyesi Necat Hesen, terör örgütü elebaşlarından Mustafa Karasu'nun 'işgal' açıklamalarına sert yanıt vererek PKK'nın yaptığı yüz kızartıcı suçlarının teşhir edilmesinin zamanının geldiğini söyledi. Hesen, "PKK, bölgemizde marazlı bir misafirdir. Karasu, bizi tehdit etmeye kalkıyor" diyerek şöyle konuştu:

"ORMANLARI YAK" TALİMATI

"PKK, bir yandan istihbaratların talimatıyla Güney Kürdistan gençlerini Türkiye'nin ormanlarını yaksınlar diye kışkırtırken, diğer yandan da Türkiye'nin işgalinden dem vuruyor. Oysa ki PKK, işgalci devletlerin istihbaratı gibi çalışıyor. Süleymaniye'de kendilerinin verdiği istihbarat sonucu 3 PKK'lı öldürüldü. Buna benzer onlarca olay var. Siz önce kendi üyelerinizi katletmeyi bırakın, sonra Peşmerge üzerine konuşun. Sincar'daki onlarca Ezidi çocuğu Kandil'e kaçırdılar. Erbil'de sivillere terör saldırı yaptılar, Süleymaniye'de ise insanların peşine ajanlarını takıp tehdit ettiler."

PKK YARGILANMALI

"Tüm bunlara rağmen biz onlara sabır ve tahammül gösterirken, kalkmış tahammüllerinin kalmadığından bahsediyorlar. 21 Haziran'da Peşmerge güçlerine katılan PKK'lı Özgür Jiyanda, örgütün birçok gizli faaliyetini deşifre etti. PKK, bu suçlularından ötürü halk mahkemelerine teslim edilmelidir."

Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin PKK'nın Kürtlere hizmet etmediğini söylemiş 'herkes için baş ağrısı' demişti




Etiketler : Peşmerge Güney Kürdistan pkk yangın