Sırrı Süreyya Önder dönemi bitti

Gündem Haberleri

Gezi olaylarındaki sivri çıkışı ve provokasyon maharetiyle terör siyasetinde ön plana çıkan PKK sempatizanı Sırrı Süreyya Önder siyasetten çekiliyor. Aktif siyasette son döneminin olduğunu söyleyen Sırrı Süreyya Önder, siyaseti sinemayla devam ettireceğini ifade etti.

 

Sırrı Süreyya Önder siyasette hep gerilimi ve kutuplaştırmayı kendine görev biçmiş bir isimdi. Cihangir'de gününü gün eden sol marjinal gruplarla iç içe olurken, çukur siyasetiyle tarihin en büyük ihanetlerinden birini yaptı. Gezi olaylarındaki maharetini iyi pazarlayan Önder Temmuz 2015'te hendek terörüne birincil destek vererek binlerce kişinin kanına girdi. Artık doğuda destek bulamayan HDP'nin bittiğini anlayınca siyasetten çekilme kararı aldı.

 

İşte HDP'nin Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in o açıklamaları...

 

SİYASETİ BIRAKIYORUM

Birgün'e konuşan Önder, aktif siyasette son döneminin olduğunu, siyaseti sinemayla devam ettireceğini söyledi.

 

"BİTİRDİĞİM 3 SENARYOM VAR"

Sırrı Süreyya Önder, şunları söyledi; “Aktif siyasette son dönemim. Siyaseti sinemayla devam ettireceğim. Bitirdiğim üç senaryom var. Politik film alanında bu birikimle önemli üretimler yapabilmeyi ümit ediyorum.”

 

Sırrı Süreyya Önder ne bıraktı

 

GEZİ'DE KIŞKIRTTI

 

BİNLERCE OCAK YIKAN VE ŞEHİT VERDİĞİMİZ HENDEK İHANETİNİ SAVUNDU

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder,  ilk hendeğin Lice’de bir kalekol yapılmasına tepki olarak kazıldığını söyledi.

 

FETÖ İLE ORTAKLIK İTİRAFI

HDP milletvekili ve İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, daha önce çeşitli iddialar şeklinde dillendirilen "HDP-FETÖ görüşmeleri" konusunda itiraflarda bulundu. Önder, HDP'nin Çözüm Süreci'nde FETÖ ile irtibata geçtiğini söyledi. 

 

Ayrıca Apo'nun FETÖ elebaşına selamını iletti. 'Muhterem Fethullah Gülen’e selamlarımı söyleyin. Onu en iyi anlayan benim’ dedi.

 

 


 




Etiketler :