DEAŞ'ın sözde emirlerinden Ebu Husen Tunusi öldürüldü

Gündem Haberleri

El Bab'da son dakika gelişmesi... TSK'nın El Bab'daki hava harekatında DEAŞ'ın sözde emirlerinden Ebu Husen Tunusi'nin içinde bulunduğu araçla ve korumalarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

TSK'nın El Bab'daki hava harekatında sözde DEAŞ Emiri Ebu Husen Tunisi öldürüldü.

 

Öte yandan TSK tarafından paylaşılan son dakika haberinde Suriye'de düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında bugüne kadar etkisiz hale getirilen DAEŞ'li ve PKK/PYD'li terörist sayısı açıklandı. Açıklamada DEAŞ mensubu bin 294, PKK/PYD mensubu 306 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

ARALARINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİN OLDUĞU 26 DEAŞ'LI ÖLDÜRÜLDÜ

 

Bölgedeki askeri kaynakların verdiği bilgiye göre, son olarak 222 DAEŞ hedefi topçu atışlarıyla vuruldu. Üç gündür ilk kez düzenlenen hava harekatında ise silah mevzileri ve bombalı araçların üretildiği merkezler imha edildi.

 

Aralarında üst düzey yöneticilerin de olduğu 26 DAEŞ'li öldürüldü. El Azrak bölgesi güneyinde çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

 

Açıklamada Rusya Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının El Bab'a düzenlediği hava harekatına ilişin de bilgi yer aldı. Üç hedefin vurulduğu 12 DAEŞ'linin öldürüldüğü belirtildi.




Etiketler :