'Sonuna kadar mücadele vereceğiz'

Gündem Haberleri

Başkan Erdoğan, İstanbul'daki seçimin yenilenmesi için YSK'ya yapılan başvuruyu değerlendirdi “Yüksek Seçim Kurulu, noktayı koyduğu zaman, bizim için de mesele bitmiştir. Ondan sonra yola devam” diye konuştu. 

Devlet Başkanı Erdoğan, Memur-Sen Konfederasyonu uluslararası “İşin Geleceği Tehditler ve Fırsatlar” Konferansıyla Genel Merkez Hizmet Binası açılışına katıldı. Konuşmasında, seçim maratonunu başarıyla tamamladıklarını belirten Erdoğan, “Demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye'de, 31 Mart seçimleri demokrasi şöleni havasıyla gerçekleştirilmiştir. Elbette birtakım tartışmalar, görüş farklılıkları olmuştur. Ama bu durum demokrasimizin bir kez daha başarıyla işlediği gerçeğinin teslimine engel değildir” ifadelerini kullandı. 

NİYE RAHATSIZ OLDUNUZ? 

Seçim kanunu çerçevesinde yapılan hak arama mücadelelerinin, demokrasinin bir imkanı olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan, şunları söyledi: “Kimse hak arama mücadelesine girdi diye, bu hak arama mücadelesini verenleri kalkıp da hakaretle eleştirme yoluna gidemez. Geçmişimizden bugüne her türlü siyasi parti, bu tür yollara başvurmuştur, hak arama mücadelesi vermiştir, son nokta konulana kadar da bunun takipçisi olmuşlardır. Olay partime gelince niye rahatsız oluyorsunuz? Biz de sonuna kadar bu mücadelemizi vereceğiz. Yüksek Seçim Kurulu, noktayı koyduğu zaman, bizim için de mesele bitmiştir. Ondan sonra yola devam.” 

ASIL GÜNDEME ODAKLANMALIYIZ 

İçinde bulunulan hassas dönemde siyasetçilerin sorumluluk duygusuyla hareket etmesinin önem arz ettiğine işaret eden Başkan Erdoğan, “İnşallah böyle bir döneme girdiğimize inanıyorum. Ülkemizin önünde 4.5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunuyor. 82 milyon olarak bu 4.5 yıllık dönemi, en verimli şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Seçim tartışmalarını geride bırakarak ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere, asıl gündemimize odaklanmamız şarttır. Dönem, kızgın demiri soğutma, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir” değerlendirmesinde bulundu. 

GÜVENLİK VE ÖZGÜRLÜK DENGESİ 

Erdoğan, gelecek 4 buçuk yıllık süreçte gayelerinin, milletin refahını artırmak, güvenlik ve özgürlük dengesini koruyarak, devletin bekasına yönelik tehditleri bertaraf ederek, Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak olduğunu bildirdi. Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken Türkiye'nin ihtiyacı olan yapısal reformları da hayata geçirmeye devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, savunma sanayiinde, ihracat ve turizmde yakalanan ivmeyi diğer alanlarda da gerçekleştireceklerini anlattı. 

FINANCIAL TIMES'A CEVAP

TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA 

İngiliz gazetesinin ekonomik saldırısına tepki gösteren Erdoğan, “Siz ne yaparsanız yapın Türkiye dimdik ayaktadır. Türkiye'nin gücünü kabullenecekler” dedi.

Memur-Sen'in düzenlediği uluslararası konferanstaki konuşmasında Türkiye'ye yönelik uluslararası ekonomik saldırılara değinen Başkan Erdoğan, “Türkiye olarak son yıllarda uluslarası bir karalama kampanyasına maruz kalıyoruz. Şu an ülkemdeki ekonomik durumla alakalı Batı, tüm medya organlarıyla ekonomimizi çökmüş gibi gösteriyor. Siz ne yaparsınız yapın, hangi başlıkları atarsanız atın, Türkiye dimdik ayaktadır, güçlenerek yoluna devam edecektir” ifadelerini kullandı 

SEN NE YAZARSAN YAZ 

Başkan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu medyaya, bu paçavralara alıştık, bunları yutmuyoruz. Her zaman bunlar, bu başlıkları atacaklardır ama biz yolumuza dimdik durarak devam edeceğiz. 'Financial Times, böyle yazmış'... Sen ne yazarsan yaz, benim ülkemin durumu ortada. Alışacaklar ve Türkiye'nin gücünü kabul edecekler. Bunlar ilk defa bu başlığı atmıyor, her zaman bu başlıkları attılar. Bundan sonra da atacaklar, bunları da iyi bileceğiz.” 

ASIL SEBEP SURİYE, FİLİSTİN 

Türkiye aleyhinde yürütülen kampanyanın asıl sebebinin, Suriye, Filistin, Yemen ve Mısır konularındaki duruşuyla yükselen İslam düşmanlığı konusundaki duyarlılığın olduğunun farkında olduklarını bildiren Erdoğan, “Ey Financial Times, 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'yi sen tanıdın mı? Senin ülkende şu anda ne kadar mülteci var? Hadi bir de onu haber yap bakalım” diye konuştu. 




Etiketler :