Suudi Arabistan'ın kuklası Independent Türkçe'ye BTK'dan yasak

Gündem Haberleri

Türkiye'yi karalama propagandası yapan ve Suudi Arabistan tarafından fonlanan İngiliz merkezli Independent Türkçe internet sitesi, BTK'nın aldığı idari tedbir kararıyla erişime engellendi. Suudi yönetimi geçtiğimiz günlerde AA ve TRT'ye erişim engeli getirirken, Kraliyet ailesinin gayri resmî gazetesi olarak bilinen Ukaz Gazetesi, Independent Türkçe için 'Savaşı düşman topraklarına taşıdık'ifadelerini kullanmıştı.

Suudi sermayesiyle fonlanan ve yaptığı yayınlarla Türkiye aleyhine manipülatif çalışmalar yürüten İngiliz merkezli The Independent Türkçe Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) idari tedbir kararıyla erişime kapatıldı.

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek'in yaptığı paylaşıma göre, Independent Türkçe haber sitesine idari tedbir kararı getirildi.

"SAVAŞI DÜŞMAN TOPRAKLARINA TAŞIDIK"

Geçtiğimiz günlerde kraliyet ailesinin gayrı resmi gazetesi Ukaz'da yer alan ifadeler, Suudi Arabistan'ın fonladığı Independent Türkçe'nin asıl amacını gözler önüne serdi.Suudi Arabistan merkezli Ukaz Gazetesi, Independent Türkçe için, "Savaşı düşman topraklarına taşıdık" ifadesini kullanmıştı.

TÜRKİYE ALEYHİNE ÇALIŞIYORDU

Sermayesini aldığı güçlerin adeta tetikçisi olarak çalışarak Türkiye aleyhine operasyon haberlere imza atan Independent Türkçe, yaptığı haberler nedeniyle çok kez tepki çekmişti.

Koronavirüs salgını sürecinde de sürekli olarak algı operasyonu haberleriyle Türkiye'yi hedef alan Independent Türkçe, Milli Dayanışma Kampanyası üzerinden bile çirkin operasyonunu sürdürmüştü.

Nevzat Çiçek'in genel yayın yönetmenliğini yaptığı İngiliz kaynaklı ve Suudi Arabistan sermayeli Independent Türkçe internet sitesi Milli Dayanışma Kampanyasını hedef alan T24 yazarının rezil ifadelerini manşete taşıyarak Türkiye'nin birlik ve beraberliğine olan düşmanlıklarını bir kez daha gözler önüne sermişti.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE SAHİP ÇIKTI

Türkiye'nin Suriye'deki sivillerin hayatını kurtarmak için düzenlediği operasyonlarda bile "Türkiye'nin operasyonu öncesi siviller hayatlarından endişeli" şeklinde bir haber yaparak operasyonda sınır tanımayan Independent Türkçe, terörden arananlar listesinin kırmızı kategorisinde yer alan 'Mazlum Kobani' kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin'i 'komutan' diye tanımladı.

SUUDİ ARABİSTAN, ANADOLU AJANSI VE TRT'YE ERİŞİM ENGELİ GETİRMİŞTİ

Suudi Arabistan, 13 Nisan'da AA ve TRT Arapça'nın sitelerini bloke etmişti. Ülkede Türk basın kuruluşlarına ait internet haber sitelerine girmeye çalışanlar, "Özür dileriz, bu site Enformasyon Bakanlığının kurallarına aykırıdır" mesajıyla karşılaşıyor.

Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) bünyesinde bulunan Media Arabia ile The Independent arasında yapılan lisans anlaşması çerçevesinde kurulan Independent Türkçe, 15 Nisan 2019'da yayın hayatına başlamıştı.




Etiketler : Independet Independent Türkçe suudi arabistan arabistan suudi SRMG kral selman