Tokat'ta art arda korkutan depremler

Gündem Haberleri

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD, "Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir" açıklamasını yaptı. Tokat'ta okullar 1 gün tatil edildi. AFAD, Sulusaray'da 4.0, 4.4, 4.1 ve 3.5 büyüklüğünde artçı depremlerin yaşandığını açıkladı. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaoğlu, Tokat'ta 191 binanın hasar aldığını belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

AFAD, depreme ilişkin gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.

Sulusaray'da meydana gelen depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. AFAD'ın verilerine göre, saat 18.31'de 3,5 büyüklüğünde artçı sarsıntı kaydedildi.

"TÜM EKİPLERİ SAHA TARAMALARINA BAŞLAMIŞTIR"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, "Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi.

"İLGİLİ KURUMLARIMIZ SAHA TARAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tokat'ta meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı.

Yılmaz, "Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürüyor. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" dedi.

"GEREKLİ ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesi merkezli depremin ardından açıklama yaptı.

Hatipoğlu, "Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Ekiplerimiz durum değerlendirmesi yapıyor. Gerekli çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.

Hatipoğlu, TRT Haber canlı yayında açıklama yaptı.

Hatipoğlu, "Tüm ekiplerimiz bölgedeler. AFAD, jandarma, emniyet ve diğer ilgili kurumlar bölgede. Bir olumsuzluk yaşanmadan süreci atlatacağız diye umuyorum. Köylerimizde toprak yapılar var. Herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Zaman içinde daha net göreceğiz" şeklinde konuştu.

Hatipoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Sahada çalışmalarımız devam ediyor. Köylerimizde bazı ahırlar ve kerpiç evlerde kısmi yıkılmalar var. Gerekli tüm tedbirleri aldık. Civar illerden destek ekipler harekete geçti. Vatandaşlarımızın barınmalarını temin edecek şekilde tüm planlamayı yapıyoruz. Herhangi bir yaralı bilgisi yok"

"BUĞDAYLI KÖYÜNDEKİ BAZI MİRALERDE VE EVLERDE HASAR VAR"

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından TRT Haber'de açıklama yaptı.

Yazıcıoğlu, "Buğdaylı köyündeki bazı miralerde ve evlerde hasar var. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olduğuna dair bir haber almadık. Tokat merkezdeki konutlarda herhangi bir sorun yok. Buğdaylı köyündeki durumu yakından takip ediyoruz" dedi.

BİR EV VE 5 AHIR ETKİLENDİ

AFAD, depremin ardından saha çalışmalarına ilişkin bilgi paylaştı.

AFAD, "Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

3.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI DEPREM

AFAD, saat 18.31'de 3.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu.

YOZGAT'TA BİR EV VE TOKAT'TA 5 AHIR ETKİLENDİ

AFAD, "Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, 24 TV'de canlı yayına bağlanarak "Bazı minarelerin yıkıldığı, bazı evlerin hasar gördüğü yönünde bilgiler geldi ama bizi sevindiren herhangi bir can kaybının yaşanmamış olması. Sulusaray, Buğdaylı köyünde gelen tüm talepleri hızlı bir şekilde belediye olarak tedarik edeceğiz" açıklamasında bulundu.

FARKLI İLLERDEN EKİPLER SEVK EDİLDİ

AFAD, deprem sonrası Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili bütün kurumların teyakkuz haline geçirildiğini açıkladı.

AFAD yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18:11'de meydana gelen #deprem sonrası Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili bütün kurumlarımız teyakkuz haline geçirilmiştir.

Tokat ilimize;

▪️ Sivas

▪️ Erzurum

▪️ Samsun

▪️ Çorum

▪️ Amasya

Yozgat ilimize;

▪️ Ankara

▪️ Çankırı

▪️ Kayseri

▪️ Amasya

▪️ Nevşehir

▪️ Kırıkkale

illerimizdeki AFAD ekipleri sevk edilmiştir.

AFAD Başkanımız Vali Sn.Okay MEMİŞ, AFAD Müdahale Hizmetleri Genel Müdürü ve Arama Kurtarma Daire Başkanı deprem bölgesine intikal etmektedir.

Ekiplerimizin saha tarama çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN, TOKAT'TAKİ DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremden Yeşilyurt ilçesinde 1 kişinin etkilendiğini bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde, Sulusaray'da bir ev ve bir cami minaresinin yıkıldığını, depremden etkilenen kimsenin olmadığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir. Tokat'ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup, etkilenen olmamıştır. Yozgat'ın Gümüşsuyu köyünde bir ev, Yelken köyünde bir ev, Elmalıçiftliği köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır."

Bölgeye Tokat'tan 15 ambulans, 3 UMKE ve 1 UMKE acil müdahale aracı, Yozgat'tan 5 ambulans, 1 UMKE ve 1 UMKE acil müdahale aracı, Sivas'tan 1 UMKE ve 1 UMKE acil müdahale aracının görevlendirildiğini aktaran Koca, depremi hisseden vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

OKULLARA 1 GÜN ARA

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentte yarın eğitime 1 gün ara verildi.

Vali Numan Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, depremden sonra hızlıca harekete geçtiklerini belirtti.

Yaptıkları değerlendirme sonrası okulları tatil etme kararı aldıklarını bildiren Hatipoğlu, "Yarın itibariyle il genelinde okullarımızı tatil ediyoruz." dedi.

Evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlara spor salonları ve yurtları açacaklarına işaret eden Vali Hatipoğlu, "Yine aldığımız tedbirler kapsamında Tokat'ta bulunan yurtlarımızda, kapalı spor salonlarımızda hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Evlerinde kalmak istemeyecek vatandaşlarımızı kapalı spor salonlarında yine Yeşilyurt'ta bulunan, Sulusaray'da bulunan spor salonlarında gerekli tedbirleri alarak misafir edeceğiz. Tekrar geçmiş olsun diyorum." diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fenerbahçe başkan adaylığı için bomba isim

"Kendimi öldürmeye karar verdim"

Fenerbahçe'nin yeni transferi 2'nci maçında takımını yaktı!

Beşiktaş'ta 21 milyon euroluk dev kriz!

ÖNE ÇIKANLAR

İstanbul Havalimanı'na iki ödül! Dünyada ilk 10'a girdi

Türkiye'den AB Liderler Zirvesi'ne tepki

40 adet HÜRKUŞ-B tedarik edilecek: Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na takviye

tokat

deprem

afad

son dakika deprem

okul

tatil

Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem: Okullar tatil edildi

Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem: Okullar tatil edildi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan 'sonuç bildirisi' çıkışı: AB, Rum tarafına teslim oldu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan 'sonuç bildirisi' çıkışı: AB, Rum tarafına teslim oldu

Afrika'dan Türk SİHA'larına övgü: Topraklarımızı kontrol etmemizi sağladı

Afrika'dan Türk SİHA'larına övgü: Topraklarımızı kontrol etmemizi sağladı




Etiketler : Tokat DEPREM AFAD