Tüm FETÖ'cülerin vizelerini iptal et

Gündem Haberleri

Bakan Bozdağ, ABD'nin “Adil Öksüz'ün vizesini iptal ettiğimizi bildirmek için aradık” açıklamasının samimi olmadığına işaret ederek “ Samimi bir işbirliği içinde olmak istiyorsa yüzlerce FETÖ mensubu ABD'de. Onların oturma iznini ve vizesini neden iptal etmedi ve terörist başının geçici tutuklanma talebini yerine getirmesi lazım” dedi. 

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillorson'un Türkiye ziyaretinden bir gün önce FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'ün ABD İstanbul Konsoloslu'ğu tarafından darbe girişiminden 6 gün sonra  arandığının ortaya çıkması gündemi hareketlendirdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir haber kanalının canlı yayınına katılarak, Adil Öksüz hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Bozdağ şöyle konuştu: 


Diğer FETÖ'cülerinkini de iptal edin 

“Teröristbaşı ABD'den terör faaliyetlerine devam ediyor. ABD'den bu konuda hassasiyet ve samimi işbirliği beklerken orada her türlü faaliyetlerine devam ediyorlar. Eğer samimilerse inandırıcılığı için ABD'de bulunan FETÖ'cülerin vizelerinin iptal edilmesi ve terörist başının geçici tutuklanma talebinin yerine getirilmesi lazım. Her kaçan ABD'ye gidiyor. Bakıyorsunuz Halkbank Genel Müdür Yardımcısını ABD'de hemen tutukluyorsun. Peki bu darbe girşiminin arkasındaki ismi neden tutuklamıyorsun?

 
Elebaşını tutuklayın, inanalım 

Adalet Bakanlığı üzerinden ABD'ye bildirdiğimiz isimler var. Gerekli bilgileri aktardık. Bildiğimiz şey şu; Adil Öksüz dışında ne kadar FETÖ'cü varsa ve elebaşı olarak bildiğimiz kişi hepsi ABD'de ve vizeleri iptal edilmedi. Buradan çağrı yapıyorum. Geçici tutuklama talebimizi yerine getirin ve onu Türkiye'ye iade edin ki samimiyetinize inanalım.”Öte yandan  Akıncı üssünden 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını yöneten Fetullahçı terörist Adil Öksüz’ün ABD Konsolosluğu tarafından arandığının ortaya çıkmasının ardından yeni iddialar da gündeme geldi. Buna göre her yerde aranan FETÖ kaçkını Öksüz’ün deşifre olmasaydı gideceği yer ve ülke belliydi.


ABD'den yanıt alamadık 

Bakan Bozdağ teröristbaşı Gülen'in Kadanada'da  bir çiftlik satın aldığının tespit edildiğini belirterek “ABD Adalet Bakanlığı'na bu bilgileri ulaştırdık. Geçici tutuklanmaması durumunda endişelerimizi ve tedbir almalarını bizzat kendilerinden istedik. Henüz ABD'den bir cevap alamadık. Orada herhangi bir kısıtlamaya da uğramadı. Taleplerimizin hepsi ABD makamlarında. Ama net bir cevap hala yok. Obama yönetimi ile Trump yönetimi arasında olaya bakış açısından bir fark var ama sonuca gelince maalesef bir sonuç yok. Şu anda örgüt büyük bir çaba içerisinde. Alınan çiftliğin Toronto'da olduğu yönünde bilgi var. “ dedi. Bozdağ Halk Bankası yöneticisinin ABD'de tutuklanmasının da tamamen siyasi bir operasyon olduğuna vurgu yaptı. 

 

Öksüz'ü kaçırmayı başaramadılar

Bakan Bozdağ Öksüz'ün terör örgütünce infaz edilip edilmediği yönündeki soruyu da “Bunların hepsi iddianame dosyasında mevcut. İddianame mahkemeye sunulduğunda detaylar ortaya çıkacaktır. Adil Öksüz'ün kim olduğu öğrenilince seferber olundu. Adil Öksüz'ün Türkiye'nin her karış toprağında büyük bir arama tarama faaliyeti yapıldı. Hala da devam ediyor. Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçırma teşebbüsü bana göre başarılı olamadı. FETÖ, Öksüz infaz etmiş olabilir mi? Bilmiyoruz. Bence hala Türkiye'de saklanıyor. Adil Öksüz bu darbe girişimine ilişkin karanlık pekçok konuyu aydınlatacak kişilerden bir tanesi”diye yanıtladı. 

 




Etiketler :