Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: 85 hasta ve yaralı tedavi için getiriliyor

Gündem Haberleri

Sağlık Bakanı Koca: Gazzeli 85 hasta ve yaralı bu akşam Mısır'dan Türkiye'ye getiriliyor. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaralanan 26 hastayla beraberindeki 34 refakatçi Milli Savunma Bakanlığına (MSB) ait uçakla tedavi için Türkiye'ye getirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazzeli 85 hasta ve yaralının bu akşam Türkiye'ye getirileceğini bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından, hasta ve refakatçilerin uçağa bindirildiği görüntüleri paylaşarak, şunları kaydetti:

"Gazzeli 85 hasta ve yaralı bu akşam Mısır'dan Türkiye'ye getiriliyor. 106 kişilik refakatçi grubun eşlik ettiği hastalar, ülkemizde tedavi altına alınacak. Bilindiği gibi Gazze'de sağlık sistemi çökmüş durumda."

UÇAKLAR, ETİMESGUT HAVAALANI'NA İNDİ

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaralanan 26 hastayla beraberindeki 34 refakatçi Milli Savunma Bakanlığına (MSB) ait uçakla tedavi için Türkiye'ye getirildi.

Gazzeli hastalarla refakatçilerini taşıyan ve Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan kalkan ilk uçak, Ankara Etimesgut Havaalanı'na indi.

MSB Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı C-130 tipi uçakla getirilen hastaların sağlık durumları yolculuk süresince 6 uzman sağlık personeli tarafından kontrol edildi.

Hastalar, havaalanında bekletilen ambulanslarla Etlik ve Bilkent şehir hastaneleriyle Ankara ve Yenimahalle eğitim araştırma hastanelerine sevk edildi.

Gazzeli hasta ve refakatçilerini Türkiye'ye getiren 2. uçağın da bu gece Ankara'ya gelmesi bekleniyor.




Etiketler : Gazze Hastaları Türkiye Tedavisi Refakatçi Grubu