Türkiye'den NATO'ya yakın markaj

Gündem Haberleri

Türkiye, skandalın peşini bırakmıyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Bu, Norveç hükümetinin ve NATO Genel Sekreteri’nin yapacağı bir şey değil. Soruşturma açtık” dedi. Türkiye, tatbikat skandalını, bugün toplanacak NATO Parlamenterler Asamblesi'nde de gündeme getirecek.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından NATO'dan gelen art arda açıklamalar ve dilenen özürler Türkiye'yi tatmin etmedi. Skandalın sorumluluğunun iki kişiye mal edilemeyeceğini düşünen Türkiye, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını istiyor. Soruşturmalar Norveç ve NATO'daki büyükelçiler nezdinde takip ediliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu skandala ilişkin değerlendirmede, "Bu, Norveç hükümetinin ve NATO Genel Sekreteri'nin yapacağı bir şey değil. Arkasında ne var, soruşturma açtık göreceğiz" dedi.

Türkiye, tatbikat skandalını, bugün toplanacak NATO Parlamenterler Asamblesi'nde de gündeme getirecek. Toplantıda, yaşananların birliğin ruhuna zarar verdiğini vurgulayacak, FETÖ'cülerin iadesi konusundaki talepler bir kez daha iletilecek.

NATO'nun Norveç'te düzenlediği tatbikatında Atatürk'e düşman liderler arasında yer verilmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da sahte bir hesap kullanılarak "düşman ile işbirliği içerisinde" gösterilmişti.

EMİR KOMUTA ZİNCİRİ BULUNMALI

AB Bakanı Ömer Çelik dün TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine bilgi verdi. Çelik, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in hem kendisinden hem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan ayrı ayrı özür dilediğini söyledi. Çelik "Bu şahsın NATO tatbikatından atılmasını yeterli bulmuyoruz. Emir-komuta zincirinin de bulunmasını istiyoruz" dedi.

.Kaynak:Sabah




Etiketler :