Utanmaları yok

Gündem Haberleri

Kılıçdaroğlu'ndan gık çıkmadı. Türkiye ile Katar arasında askeri tıp alanında işbirliği protokolünü çarpıtan hesaplar ve siteler özür diledi. Yalanın peşine takılıp hükümeti eleştiren CHP'den ise ses çıkmadı.

Türkiye'nin Katar'la yaptığı, askeri öğrencilerin Türkiye'de eğitim görmesine imkan verecek protokol, Pusholder adlı Twitter hesabı tarafından "Katarlılara sınavsız tıp fakültesi" diye çarpıtıldı. Site haberi önceki gün 11.40'ta yayına soktu.

Akşam'ın haberine göre, Büyük yalan, muhalefet partileri, onları destekleyen medya organları ve sosyal medya hesapları tarafından paylaşıldı.

CHP YALANI ALINTILADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, T24 sitesinden alıntı yaparak çarpıtmayı "Kendi gencine bu kadar sevgisiz, bu kadar saygısız bir iktidar işte. Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar!" İfadeleriyle paylaştı. CHP milletvekilleri Mustafa Adıgüzel, Mahmut Tanal ve Engin Özkoç ile Memleket Partisi Başkanı Muharrem İnce de kampanyaya tweetleriyle katıldı. Kılıçdaroğlu ve İnce'den hemen sonra, çarpıtmanın sosyal medyada yayılması üzerine İletişim Başkanlığı haberin gerçeğini açıkladı ve protokolün 20'den fazla ülke ile de yapılmış olduğunu hatırlattı. Düzeltme bile gerektirmeyen, anlaşma metninde çok net bir biçimde belli olan bu bilgiye ve düzeltmeye rağmen CHP'li isimler, muhalefet yanlısı medya ve sosyal medya hesapları herhangi bir düzeltme ve özür yayınlamadı.

İlk özür, haberi sosyal medyada çarpıtarak servis eden Pusholder adlı Twitter hesabı tarafından 12 saat sonra geldi. Hesaptan "Haberimizin yanlış olduğunu öğrenir öğrenmez yanlışı düzelttik. Bizim üzerimizden prim yapmaya çalışan 'gazeteci' unvanlı trollere malzeme verdiğimiz için özür dileriz" denildi.

T24'TEN 27 SAAT SONRA ÖZÜR

Ancak yalan haberin en çok yayıldığı T24 Sitesi, İletişim Başkanlığı ve resmi yetkililerin açıklamalarından 27 saat, ilk çarpıtmayı yapan Twitter hesabının özür dilemesinden de 12 saat sonra özür yayınlayabildi.

Ancak Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekillerinden yine de tweet silme veya özür gelmedi.

Sosyal medya kullanıcıları, özür açıklamalarının altına bu siyasetçilerin 'utanmazlıklarından' duydukları utancı belirten mesajlar yazdı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de yalan haber üzerine hükümeti hedef aldı.

YALANIN PEŞİNE TAKILAN MUHALEFET SESSİZ!

T24 sitesi, önceki gün saat 09:20'de girdiği haberi dün saat 12:43'te düzelterek özür diledi. Yalan haberi eleştiri malzemesi olarak kullanarak, TYT sınavı öncesi gençlerin moralini bozan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi ise, sosyal paylaşımlarını silmediği gibi özür de dilemedi.

Asılsız haberi yayanlar özür dilerken, Kılıçdaroğlu yalanda ısrar etmeye devam etti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Peki ya şimdi bu yalanın peşinden gidip sınav öncesi gençlerimizi provoke etmeye çalışan muhalefet mensupları ne yapacak?" diye sordu. Altun, "Tabii ki kafalarını kuma gömecekler. Onları gençlerimize havale ediyoruz!" ifadelerini kulandı.




Etiketler : CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu T24 sitesi yalan haber ahrettin Altun katar