Zeytin Dalı Harekatı 11. gün: Mehmetçik Bafelyun'u temizleyecek

Gündem Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör örgütü yuvalarını temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 11. gününde başarıyla devam ediyor. Bölgeden gelen son dakika haberleri ve sıcak gelişmeleri Türkiye ve dünya basını yakından takip ediyor. Operasyonların 9. gününde teröristlerden temizlenen Burseya Dağı'na TSK üs kuruyor. Dün 15. Tepe'nin alınması ile harekatın 10. gününde Afrin'in beş beldesinde 15'i köy, biri köy altı yerleşim ile 5'i stratejik dağ ve tepe olmak üzere 21 nokta örgütten kurtarılmış oldu. TSK'dan yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar PKK/PYD-YPG-KCK ve DEAŞ terör örgütü mensubu 616 terörist etkisiz hale getirildi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 9. gününde TSK ve ÖSO tarafından teröristlerden temizlenen ve örgütün Afrin'deki Kandil'i olarak bilinen stratejik Burseya Dağı'na Mehmetçik üs kuruyor. Burseya Dağı’na birkaç kilometre uzaklıktaki Bafelyun Tepesi’nin de en kısa sürede teröristlerden temizleneceği belirtildi.
 
[14:45]
Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK üyelerince Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düzenlenen roketli saldırıda bir kişi yaralandı.
 
[13:55] TSK'dan 'napalm' iddialarına yönelik açıklama yapıldı: Hava Kuvvetlerimiz tarafından, napalm, kimyasal, biyolojik ve benzeri, uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır.
 
[13:40] Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 11'inci gününde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, araçlarla Kilis'ten Suriye'ye sevk edildi.
 
[13:09] İki gün önce teröristlerden alınan Kastel Cindo köyü PKK/PYD-YPG teröründen tamamen arındırıldı
 
[12:30] Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zaytin Dalı Harekatı ile ilgili ''Bu noktadan sonra gözümüz kimseyi görmez. Suriyeli kardeşlerimiz evlerine güven içinde dönene kadar, durmayacağız'' dedi.
 
[12:00] TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Süleyman Halil ve Sati Şaği köylerini PYD/PKK'dan arındırdı.
 
[11:47] Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin Suriye tarafında bulunan Cinderes bölgesindeki terör yuvaları ateş altına alındı.
 
[11:35]
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğü Afrin bölgesinden atılan iki roket Suriye sınırına yakın Bükülmez Mahallesi'ndeki boş araziye isabet etti.
 
[11.25] Zeytin Dalı Harekatı'nın 11'inci gününde Kilis-Hatay hudut bölgesindeki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedefleri savaş uçaklarınca bombalanırken, Fırtına obüslerinden de bölgeye aralıklarla atışlar yapılıyor.
 
[11:20] TSK ve ÖSO, Mamal Uşağı'nın güneyindeki Halil Külkü köyünü terör örgütü YPG'den arındırdı.
 
[10:29] Afrin'deki PKK/PYD-YPG terör örgütü mevzilerinden ateşlenen bir roket, Kilis'in Öncüpınar Mahallesi'ndeki zeytinliğe düştü
 
[09:21] Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, TTB yetkilileri hakkında "Afrin harekatıyla ilgili açıklamaları" ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, TTB Başkanı Raşit Tükel'in de aralarında bulunduğu 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verildi.
 
[08:40] Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 649 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirildi
 
[08:30] Afrin Harekatı'nın ardından yayımladıkları bildiri nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan TTB'nin yöneticileri hakkında gözaltı kararı verildi.
 
[07:30] Türk ordusu, Buseyra Dağı'nın alınmasından sonra Afrin ve Azez arasındaki Bafelyun tepesini hedef alıyor. Gece saatlerinde tepeden yoğun top sesleri geldi.
 
[07:20] Zeytin Dalı harekâtında neredeyse her an sıcak bir gelişme yaşanırken, akşam saatlerinde büyük bir TSK konvoyu Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçti. Konvoyun ilerlediği nokta, İdlib'e bağlı El Eys. Tanklar ve zırhlı araçların yer aldığı Türk konvoyu, El Atarib kasabası civarında görüntülendi.




Etiketler :