Farenjiti geçiren güneş gülü

Sağlık Haberleri

Nefes darlığı, öksürük ve ses kısıklığına neden olan farenjitten 'güneş gülü' çayıyla kurtulmak mümkün.

Gırtlaktaki mukoza iltihaplandığında farenjit ortaya çıkar. En sık görülen belirtileri ateş, yutarken zorlanmadır. Hatta yemek yemeye ya da konuşmaya da engel olabilir. Viral ve aynı zamanda bakteriyel enfeksiyonlar neden olur, bu nedenle soğuk aylarda sık görülen bir sorundur. 

İLTİHAPLI BİR HASTALIK

Nefes aldığımız hava, tükettiğimiz yiyecekler ya da kendimizi kışın ne kadar koruduğumuz bu iltihaplı hastalığın tetikleyicileri arasındadır. Farenjitin bitkisel çaresi 'güneş gülü bitkisi'dir. Güneş gülü dünyanın pek çok bölgelerinde kendiliğinden yetişen uzun ve beyaz tüylü ve çiceklere sahip olan harika bir bitkidir. Ortalama olarak 5 ile 10 cm arasında değişebilen boylarda yetişen güneş gülü bitkisi aynı zamanda böcek yiyebilen nadir bitki türlerinden biridir. 

VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIN

Daha çok bitkisel gıda takviyeli besinlerde kullanılan güneş gülü bitkisi bu niteliği sayesinde sporcular ve vücut direnci düşük olan bireyler tarafından çokça tercih edilmektedir. Boğaz ağrısını dindirir, farenjit ve bronşitle mücadele eder ve öksürüğü keser. Boğmaca ve astım hastalıklarına karşı de oldukça etkilidir. 




Etiketler :