Kediotu köküyle uykusuzluğa son

Sağlık Haberleri

Sakinleştirici etkisi nedeniyle bitkisel çay karışımlarında da kullanılan 'kediotu kökü' uyku sorununu ortadan kaldırıyor. Stresi azaltarak, depresyondan da koruyor.  

Kediotu kökü, halk arasında ve doktorlar tarafından yatıştırıcı etkisi ve anti-anksiyete yönetme yetenekleri bakımından yaygın olarak kullanılır ve fayda da sağlanır. Araştırmalar, keditotunun uykuya dalmak için gereken süreyi düşürdüğünü ve uyku kalitesini artırdığını gösteriyor. Birçok reçeteli uyku ilacının aksine, kediotunun daha az yan etkisi vardır. İsveç’te Foellinge Sağlık Merkezi tarafından yürütülen bir çalışmada, kediotunun kalitesiz uykuya etkisinin çok olumlu olduğu belirlenmiş. Çalışmaya katılanların yüzde 44’ü derin bir uyku yaşarken, yüzde 89’u ise kediotu kökü aldığında uykularının daha kaliteli olduğunu bildirmiş. Ayrıca bu gruplar için hiçbir yan etki gözlenmemiş. Kediotu kökü genellikle uykusuzluk tedavisinde şerbetçiotu ve limon balsamı gibi diğer sedatif otlarla kombine edilir. Phytotedicine’de yayımlanan uyku sorunlarına sahip küçük bir çocuk üzerinde yapılan araştırmada, kediotu ve limon balsamının bitkisel kombinasyonunu alanların yüzde 81’i plasebodan daha iyi kalitede uyku uyuyabildiğini bildirmiş. 

İLACA GEREK KALMAZ 

Bilim insanları, kediotu kökünün insan beyninde ‘’gama aminobütirik asit ‘’ (GABA) adı verilen bir kimyasal maddenin miktarını artırdığını bulmuşlardır. GABA, sinir hücrelerinin düzenlenmesine ve anksiyetenin yatışmasına yardımcı olur. Alprazolam (Xanax) ve diazepam (Valium) gibi ilaçlar, beyindeki GABA miktarını artırarak çalışır. Kediotu kökü ekstraktında bulunan valerenik asit ve valerenol, anti-anksiyete ajanları olarak görev yapar. İlaca da gerek kalmaz.

Stresten arındırır

Kaygıları azaltarak, uyku süresini ve  kalitesini artırarak, kediotu kökü günlük stres yönetiminde önemli ölçüde yardımcı olabilir. Kronik stres sizi endişelendirir daha fazla stresli hissetmenize neden olabilir. Kediotu, GABA düzeylerini iyileştirerek zihin ve bedenin rahatlamasını kolaylaştırır. Gevşeme, stresin antitezi olduğundan kediotu kökü, stresinizi ve yaşam kalitenizi yükseltmek için mükemmel bir doğal kaynaktır.

Tansiyonu düşürür

Kediotu kökü zihin ve beden için tam bir sakinleştiricidir. Bunun yanı sıra kalp sağlığını koruyan, daha düşük kan basıncına yardımcı olan özelliklerini de bilmek şaşırtıcı gelmez. Kediotu kökünü stres ve kaygı yönetimi için o kadar etkili kılan aynı aktif bileşenler, aynı zamanda vücudun kan basıncını düzenleyerek tansiyonu dengeler. Kediotu kökü takviyeleri doğal olarak kan basıncını düşürmenize ve kalp sağlığınız üzerinde doğrudan olumlu etkisi olan sağlıklı bir seviyede tutmanıza yardımcı olabilir.

ÇAYI SOĞUK DA İÇİLEBİLİR

Bir çay kaşığı kediotu kökü kaynar suda 10 dakika demlendiktan sonra süzülerek içilir. Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış kök, bir bardak soğuk suda 10 saat bekletildikten sonra ılık içilir.




Etiketler :