EURO 2024'ü kaptırmayacağız

Spor Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EURO 2024’ün ev sahipliği için UEFA’ya sunduğu garantiler altında ezilen Almanlar, futbol federasyonlarını topa tuttu. Türkiye’nin yükselişi karşısında aciz kaldıklarını itiraf eden Alman basını, yarışı kaybedeceklerini düşünüyor.

FEDERASYON DA ENDİŞELİ 

■ RUSYA’DA düzenlenen 2018 Dünya Kupası’na gruplardan veda büyük hayal kırıklığı yaşayan Almanya’yı şimdi de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2024) Türkiye’ye kaptırmanın korkusunu yaşıyor. Avrupa’nın Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi olan Bild, EURO 2024’ün ev sahipliği için Türkiye ile yarışan Almanya’nın bu konuda endişeli olduğunu dile getiren bir habere imza attı. Almanya’nın dosyasındaki eksiklere dikkat çekilen haberde, Almanya Futbol Federasyonu (DFB) yetkililerinin, Türkiye’nin yükselişte olduğu ve bu yarışta şansının arttığını düşündükleri ifade edildi. 

DOSYADA BİRÇOK EKSİK VAR 

■ BİLD’DE yer alan ‘DFB, EURO 2024 için endişeli’ başlıklı habere göre federasyon yeni bir başarısızlık tehdidiyle karşı karşıya. UEFA’ya teslim edilen 2024 adaylık dosyasında, UEFA delegelerinin ülke aleyhine eksikler tespit ederek kırmızı renkle işaretledikleri kısımların sayısında ciddi artış olduğu bildirildi. Türkiye’nin bu yarışta kendilerine yetişeceklerini düşünen Almanlar, UEFA’nın artan desteği, bunun en önemli gerekçelerinden birisi olarak sunuldu. UEFA Başkan Yardımcısı Michael van Praag’ın da Türkiye lehine karar kıldığı vurgulandı. 

EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR DESTEK 

■ ALMANYA’NIN 2024 Avrupa Şampiyonası ile ilgili çekincelerinde Türkiye’deki devlet güvencesinin de etkisi olduğunun altı çizildi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahip olduğu güç sayesinde UEFA’ya sunduğu finansal garantileri, Almanya Futbol Federasyonu’nun karşılayamadığına vurgu yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye’nin adaylığını ‘Birlikte Paylaşalım’ sloganıyla oluştururken, organizasyon için devlet desteği, ‘eşi görülmemiş’ şeklinde değerlendirilmişti. 




Etiketler :