'Kıskançlık yapıp Fatih Terim'i yolladılar'

Spor Haberleri

Galatasaray 2. başkanı Abdürrahim Albayrak yaşadıkları şampiyonluk sürecine ilişkin konuştu.

Galatasaray'da 2. başkanlık görevinde bulunan Abdürrahim Albayrak, CNN TÜRK'te katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Abdürrahim Albayrak, Galatasaray'da yaşadıkları şampiyonluk ve öncesinde yaşananalar için; "Ben Galatasaray yöneticiliğini kalpten yapıyorum. Galatasaray benim çocukluk aşkım. 30 milyon Galatasaraylı vardır, yönetim kurulundaki 15 şanslı insandan biri benim. Yönetici olduktan sonra o masanın kıymetini bilmek lazım. Galatasaray'da nereye geldiysem, tırnaklarımla kazıyarak geldim. Futbolcuların bir dediğini iki etmedim. Hayatım sadece bir kere futbolculara yalan söyledim. O da Bülent Korkmaz'a. Bir prim mevzusu vardı. 'Primi getireceğim' demiştim ama getirememiştim. Sonra hemen bir gün sonra getirdim."

Ünal Aysal'ın başkanlığı döneminde de görev alan Albayrak, o dönem yaşananlarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu; "Ünal Aysal döneminde yeniden göreve başladım. Fatih Terim konusunda ısrar ettik. Ünal Başkan'ın kafasına başka isimler koymuşlar. Ancak, bizim baskımızla Fatih Terim'i getirttik. Hoca o dönem ayrılmasa, Galatasaray şu an borçsuz, mülkü olan, rahat bir kulüp olurdu. Başkanın o zaman yanında olan arkadaşlar, Fatih Terim'i göndermenin yollarını arıyordu. Galatasaray'a çok büyük düşmanlık ettiler. Kıskançlık yaptılar."

Abdürrahim Albayrak, mevcut durumda görev aldığı Mustafa Cengiz yönetimi ve Duygun Yarsuvat döneminde geçirdiği dönemlerle ilgili "Sonra ben ayrıldım, hoca da ayrıldı. Bir gün Duygun Yarsuvat aradı, 'Galatasaray'ın sana ihtiyacı var' dedi. 'Futbolun başında iki ayrı baş olursa' bu iş olmaz dedim. O kadar güzel konuştu ki beni ikna etti. O sene de Prandelli'yi gönderip, Hamza Hoca'yı getirdik. Mustafa Cengiz'le göreve geldiğimizde durum çok kötüydü. Eski futbolcular temlik koydurmuştu. Gözümüzü kırpmadan bu yükün altından kalktık." dedi.

EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM OĞLUMDU..

Galatasaray'da şampiyonluk süreci boyunca yaşadıkları sorulan Albayrak, bu süreçte en çok üzüldüğü olayın oğlunun Rize'de yaşadıkları olduğunu söyleyen isim sözlerini şöyle sürdürdü; "Oğlum Yasin, Rize'de darp edildi. Sanıyorum bu olayı mezarımda bile unutmayacağım. O gün benim kollarımı kilitliyip oğlumu kurtarmama izin vermeyen o arkadaşa da buradan selam olsun."




Etiketler :